(özel Haber) Vaşak İlçe Merkezinde Dolaşmaya Devam Ediyor

Nesli tükenen hayvanlar listesinde olan ve 25 Ocak günü Sivas’ın İmranlı ilçesinde fotoğraflanan ‘Vaşak’ ile ilgili yeni izlere rastlandı.

(özel Haber) Vaşak İlçe Merkezinde Dolaşmaya Devam Ediyor

Sivas'ın çeşitli bölgelerinde zaman zaman rastlanan vaşak, İmranlı ilçe merkezinde 25 Ocak'ta Yeni Mahalle yakınlarında bir evin çatısında izlerine rastlandı. Karın yağmasıyla birlikte incelemelere başlayan ekipler vaşağın ayak izlerine ulaştı. Gece ilçe merkezinde dolaştığı düşünülen vaşak için çalışmalar devam ediyor.

Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Serdar Soylu yaptığı açıklamada, “İlçemize vaşak 25 Ocak 2014 tarihinde inmiş. Mahallede ki vatandaşlar ihbarda bulundular. Bizde geldik o gün uzun bir bekleme sonucunda fotoğraflarını çekebilme imkanını sağladık. Dün akşam ki kar yağışı sebebiyle sürekli inceleme yapıyoruz. Bugün de yeni izlerine rastladık, inşallah daha kısa sürede canlı videolarını ve görüntülerini çekmeye çalışacağız” dedi.

İlçede birden fazla vaşak olduğunu ifade eden Soylu, “Sürekli arazide geziyoruz köylülerle, avcılarla sürekli irtibat halindeyiz. Daha önce gördüğümüz vaşaklar oldu hatta yavrularıyla beraber görüntülediğimiz vaşaklar da oldu. Bizim buradaki amacımız, sadece bu vaşak değil. Nesli tükenmekte olan bir hayvan ama biz hemen hemen arazimizin dört tarafında da bu hayvanları görme imkanı buluyoruz. İlçe içerisinde olduğu için yakalayıp fotoğraf çekmemiz daha rahat oldu. Burası kırsal bölge. Duyarlı köylülerimiz, insanlarımız olduğu kadar, duyarsız insanlarımız da var. Hayvanı tanımayan, hayvanı pek bilmeyen, neslinin tükenmekte olduğunu bilmeyen insanlarımıza karşı bu hayvanları korumak amacımız. İnşallah diğer hayvanları da arazilerimizde görme imkanı buluruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA