Lübnan'da Şiddet Olayları

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde halk, terör saldırılarından korunmak için dükkanların önüne kum torbalarından barikatlar kuruyor.

Hizbullah'ın Esed rejiminin yanında savaşa girmesinden önce ticari hayatın canlılığıyla tanınan Dahiye bölgesi, bugünlerde tedirgin bir durgunluk yaşıyor. Dahiye'nin her yerinde güvenlik güçleri tarafından konulmuş barikatları görmek mümkün. Halk ise bu bununla yetinmeyip yaşanması muhtemel bir saldırıdan en az hasarla çıkmak için dükkanların önüne kum torbalarıyla barikat kuruyor.
AA muhabirine konuşan bölge esnafından berber Muhammed Şemmas, yaşanması muhtemel bir saldırıda dükkan camının kırılmasını engellemek için kum torbaları kullandıklarını belirterek, "Dahiye'yi terör gruplarına terk etmeyeceğiz" dedi.

Şemmas, kum torbalarının kendilerini kısmen koruyacağına işaret ederek, "Bu sayede saldırıyı hafif yaralarla atlatabilir ve bu sayede terör gruplarıyla mücadeleye devam edebiliriz" diye konuştu.

Kahvehane sahibi Hüseyin Ali ise barikatları saldırılardan korktukları için değil, müşterileri korumak için kurduklarını ifade ederek, hiç bir saldırının kendilerini bölgeyi terk etmeye zorlayamayacağını kaydetti.

Hizbullah'ın Suriye'de Esed rejimiyle birlikte savaştığını açıklamasından bu yana Lübnan'da artan saldırı olaylarının ardından Lübnan'daki Nusra Cephesi, 24 Aralık'ta Hizbullah'a ait tüm mekanların hedef alınabileceğini açıklamıştı.
Nusra Cephesi ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Lübnan'ın doğusundaki Hermel kenti ile Dahiye'de ocak ayında yaşanan ve 15 kişinin öldüğü, 145 kişinin de yaralandığı patlamaları üstlenmişti.
Kaynak: AA