Eski İçişleri Bakanı Güler Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "Kanunen verilmesi gereken her türlü hesabı vermeye hazırım. Bunu vermeden, aklanmadan sizlerin karşısında yeni bir talepte bulunmayacağım" dedi.

Güler, Mardin Havaalanında çok sayıda partili tarafından, "Sayın Bakanım Mardin'e hoş geldiniz ve asil Mardin'in asil evladı alnın ak sütün pak", "yuvana hoş geldin" pankartları ile karşılandı. Güler, burada yaptığı konuşmada, 42 yıllık meslek hayatında her türlü makamı gördüğünü kaydetti.

Yolsuzluk adı altında birbirinden farklı bir çok şeyi bir araya getirip siyaseti dizayn etme yollarını arayanların milli iradeyi karşılarında göreceklerini belirten Güler, şöyle konuştu:
"Burada size şerefimle namusumla ifade ediyorum, tek bir kanunsuz işlemim olmamıştır ve olmayacaktır. Aklanmadan da sizin karşınıza çıkmayacağım. Her türlü hesabı vermeye hazır olduğumu da söylüyorum. Şunu bilin asıl hedefin içinde oyun içinde oyunlar var. Oyunların birinin asıl hedefi çözüm sürecidir. Bölgedeki huzur ve kardeşliktir. Allah'ın izni ile 11 aylık içişleri bakanlığım sırasında bu memlekette tek bir şehidin olmadığı bir dönem yaşandı. Türkiye'de beklenmeyen, istenmeyen, yeniden yaratılmak istenen bir kardeş kavgası vardır, bunun da lütfen farkında olun. İnşallah her şey ortaya çıkacaktır."
Kızıltepe ilçesinde 2 seçim bürosunun açılışına da katılan Güler, Mardin merkezde seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada da görev gözetmeksizin Mardinlilerin hizmetinde olduklarını söyledi.

"Kendi meselemi olayın öbür tarafında tutuyorum. Kanunen verilmesi gereken her türlü hesabı vermeye hazırım. Bunu vermeden, aklanmadan da sizlerin karşısında yeni bir talepte bulunmayacağım. Bana verdiğiniz yetkinin süresinde canımı dişime katarak çalışmaya devam edeceğim. Bundan müsterih olabilirsiniz. Sizlerin yüzünü yere eğdirecek hiçbir iş yapmadığımı bilmenizi isterim" diyen Güler, kendi hesabını verebileceğini kaydetti.

Güler, "30 Mart seçimi artık bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır. Artık bu sağlam iradenin Türkiye'de 2010 yılında yıkıldığını düşündüğümüz, ama yerine meğerse başka vesayet kulvarının geldiği bir anlamda baktık ki, milli iradenin önünde başka oyunlar. Söyledik film var, filmin içinde başka film var. Şimdi bunu bozacak olan irade sizin sağlam iradeniz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA