Başkent’te 2 Ayrı Kaza Açıklaması

Başkent’te gece saatlerinde meydana gelen 2 ayrı kazada, 2 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

Yaralılardan biri sıkıştığı otomobilden itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ölen şahıslardan biri ise otomobilden fırlayarak bir sitenin bahçesine düştü.
İlk kaza, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan İstanbul istikametine doğru seyir halinde olan Mehmet Kaymak kontrolündeki 06 HB 0817 plakalı otomobil, aynı istikamete doğru giden Cengiz Uygur idaresindeki 35 PNZ 39 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazanın etkisiyle Uygur yönetimindeki kamyon yan devrildi. Otomobil sürücüsü Kaymak ise araç içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu Kaymak’ı sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralı sürücü, ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekipleri, yan yatan kamyonun sürücüsü Cengiz Uygur’un müdahalesini, olay yerinde bulunan ambulansın içinde gerçekleştirdi.

Yan devrilen kamyon nedeniyle, bulvarda trafik bir süre aksadı. Bu arada meraklı vatandaşları kaza yerinden uzaklaştıran polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri aldı.

İkinci kaza ise Çayyolu Saltoğlu Bulvarı’nda gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, 06 YZC 89 plakalı otomobilin sürücüsü Ahmet Yazıcı, direksiyon hakimiyetini kaybederek yol üzerindeki bir yön tabelasına çarptı. Kaza yapan otomobil, yol kenarındaki bir sitenin korkuluklarına çarparak durabildi. Otomobilin içinde bulunan şahıslardan biri, çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayıp önce sitenin park alanındaki bir otomobilin ön camına, ardından da sitenin bahçesine düştü. Sürücü Ahmet Yazıcı ve arkadaşı Çağrı Yeğen olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayı haber alan Yazıcı ve Yeğen’in yakınları, olay yerinde gözyaşlarını tutamadı. Polis ekipleri bölgeye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Polis güçleri, iki kazayla ilgili de inceleme başlattı

Kaynak: İHA