Başkan Kocaoğlu’ndan Et Entegre Tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tansaş Et Entegre Tesisi’nin kapatılmasıyla ilgili, “Hadi belediyeye gareziniz var anladık.

Başkan Kocaoğlu’ndan Et Entegre Tepkisi
Peki bu 4 milyon İzmirliye de gareziniz var mı? Onu bir söyleyin” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yaptırılan Bayraklı Nafiz Gürman Kapalı Pazaryeri’nin açılış törenine katıldı.

İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, "Tansaş Et Entegre Tesisleri"nin kapatılmasına tepki gösterdi. Kocaoğlu şöyle konuştu:
“Buca Kaynaklar’daki Et Entegre Tesisleri, Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aitken Tansaş tarafından yapılmış ve 2013'te 15 yıllık sözleşmesi bitmiş. Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyordu ama dava açtılar. ‘Tansaş’ı satmışsınız, kira alıyorsunuz. Buranın arsası Milli Emlak’ın, biz bunu istiyoruz’ dediler. Biz de ‘satın alalım’ dedik. 6.5 milyon TL değer biçtik. Tahtalı Havzası’nda başka hiçbir şey yapılamayacak alanda. ‘6.5 milyon lira verelim, gelin bu işi bağlayalım’ dedik. Ama onlar 27.5 milyon TL istedi. Biz de, ‘alın kardeşim, bağışlıyoruz’ dedik. Aldılar ve kapattılar. Şu anda o tesis çürüyor. Şu anda et kesecek yer yok İzmir’de. Hadi belediyeye gareziniz var. Tansaş’a, Migros’a da gareziniz var, anladık. Peki bu 4 milyon İzmirliye de gareziniz var mı? Onu bir söylesenize. Bu tesis milletin malı, bu tesis milletin serveti değil mi? Niye kapatıp orada çürütüyorsunuz?”
Kaynak: İHA