Adana’da 'başbakana Destek Mitingi'

Adana'da 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonlara tepki göstermek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla ‘Başbakana destek mitingi' düzenlendi.

Adana’da 'başbakana Destek Mitingi'

Merkez Sarıçam ilçesindeki Asım Savaş Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenen mitinge yaklaşık bin kişi katıldı.

Aşık Hakkı Tanrıkulu’nun şiir okuması ile başlayan mitingde, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği üyeleri zeybek oynadı, mehter takımı marşlar çaldı. Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının yer aldığı 12 dakikalık kısa film gösterimi sunuldu.

Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu, “Adnan Menderes halkın teveccühüyle büyük çoğunlukla iktidara gelmiş, ama iktidarı kaybeden zihniyet katlanamayıp çeşitli bahanelerle ihtilal yaparak idam fermanını okumuşlar. Yine aynı zihniyet şu anda aynı oyunları oynamaktadır. Ama bu defa Adnan Menderes’i verdiğimiz gibi başbakanlar vermeyeceğiz” dedi.

Miting Tertip Komitesi Başkanı Enis Timuçin ise Kürt, Türk Alevi, Sünni, aşırı dinci, sağ ve sol gibi gruplar işlenerek Türkiye’nin sürekli zayıflatıldığını ifade etti.

Barış ortamı sağlanan bir Türkiye’de ekonomik gelişmelerin yaşanacağından dış güçler bunu istemediğini belirten Timuçin, “Dolayısıyla bugüne kadar süre gelen bu kaderin önüne geçen sayın başbakan üzerinden bugün aynı eylem planları tatbik edilmeye çalışılıyor. İrademizle seçmiş olduğumuz sayın başbakana sahip çıkma destek verme, onun arkasında olduğumuzu gösterme ve onu dış güçlere, onun uşaklığını yapan iş birlikçi uşaklara yedirtmeyeceğimizi buradan yüksek bir sesle Türkiye’ye ve dünyaya duyurarak bu fitilin ateşini yakmaya geldik” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a destek mitinglerinin Türkiye geneline yayılacağını söyleyen Timuçin, bir sonraki mitingin Antalya'da yapılacağını açıkladı.

Yapılan konuşmanın ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Bir süre Başbakan Erdoğan lehine slogan atan katılımcılar daha sonra dağıldı.
Kaynak: İHA