Mşü'de Pedagojik Formasyon Eğitimi

Muş Alparslan Üniversitesi'ne (MŞÜ) pedagojik formasyon için başvuran öğrenciler, 12 Aralık 2014'te eğitimlere başlayacak.

MŞÜ'den yapılan yazılı açıklamada, eğitimlerin cuma, cumartesi ve pazar günleri verileceği ve derslere devam zorunluluğu olduğu ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"MŞÜ Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereği öğrencilerin devamsızlık hakkı toplam ders saatinin yüzde 30'u kadardır. Bu sınırı aşan öğrenciler dersten başarısız sayılırlar. Pedagojik formasyon eğitimindeki derslerden muafiyet konusunda YÖK tarafından hazırlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin usul ve esaslar geçerlidir. Programa başlayanlar, yüksek öğretim kurumlarında daha önce gördükleri bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz. Özel öğretim kurumlarında veya Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulur."
Pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur'an kursu öğreticiliği yapmakta olanların, öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulacağı bildiren açıklamada, ilgili maddeler gereği üniversitede pedagojik formasyon eğitimine başlayan ve şartları taşıyan öğrencilerin, 12-19 Aralık 2014 tarihlerinde Eğitim Fakültesi Dekanlığına başvurabileceği bildirildi.

Açıklamada, "Öğrencilerin öğretmenlik uygulaması dersinden muaf olabilmeleri için belirlenen süreler zarfında çalıştıklarını belgelendirmeleri gerekir" denildi.
Kaynak: AA