Antalya'da Elektrikte Enerya Dönemi

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, aylık elektrik kullanımı 375 kWsaat düzeyinde ve en az 150 lira üzerinde olan konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere altyapı ve hizmet ağını kurduklarını bildirdi.

Uzun, genel müdür yardımcıları Arda Bektaş, Ali Hakan Everekli, pazarlama müdürü Gamze Tekin ve Antalya Bölge Müdürü Fatih Yaşa ile kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Uzun, Türkiye'nin ikinci en yaygın doğalgaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde bugüne kadar 450 milyon liralık yatırım ile 6 bin 500 kilometrelik dağıtım ağı kurduklarını söyledi.

İllerde nüfusun ortalama yüzde 85'ine hizmet götürerek 2014 sonu itibarıyla 800 binden fazla aboneye, 1 milyar 500 milyon liralık ciroya ve 2 milyar 800 milyon metreküplük hacme ulaşacaklarını bildiren Uzun, doğalgazdaki tecrübe ve kaliteli hizmeti elektrik sağlamada da üstleneceklerini kaydetti.

Elektrik ticaretinde yürürlüğe giren serbest tüketici yasası ile artık kriterleri sağlayan tüketicilerin istedikleri elektrik sağlayıcı firmayı seçebildiklerini dile getiren Uzun, Enerya'nın da aylık elektrik kullanımı 375 kWsaat düzeyinde ve en az 150 lira üzerinde olan konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere altyapısını ve hizmet ağını kurduğunu bildirdi.
"Enerya, abonelerin kullanım durumuna göre mevcut faturalarındaki elektrik net birim fiyatından daha cazip bir teklif sunacak" diyen Uzun, doğalgaz dağıtımı yaptıkları şehirlerde müşterilerin aynı ödeme noktasından hem elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyeceklerini hem de elektrik faturalarında tasarruf sağlayacaklarını ifade etti.

-"Elektrik arzını sağlamayı garanti ediyoruz"
Uzun, abonelere elektriğin mevcut hat üzerinden verileceğini, yeni bir hat çekilmesi veya inşaata gerek olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:
"Enerya olarak hatlarda sıkıntı olmadığı sürece elektrik arzını sağlamayı garanti ediyoruz. Elektrik faturalarında tasarrufa gitmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyen Antalyalıları Enerya Elektrik'e abone olmaya çağırıyoruz. Hiçbir ek ücret ödemeden her ayın 5'ine kadar Enerya'ya gelerek sözleşme imzalayan abonelere, bir sonraki ayın 1'inden itibaren elektrik verilecek. Sözleşme imzalanmasından itibaren mevcuttaki sistem devam edecek olup, artık elektrik faturası Enerya tarafından gönderilecek."
Elektrik satışındaki öncelikli hedeflerinin doğalgaz dağıtımı yapılan illerdeki mevcut serbest tüketicilerden, serbest tüketim limiti üzerinde elektrik kullananların Enerya Elektrik'e geçirmek olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:
"Bugün 2,8 milyar metreküp gaz hacmini yönetiyoruz. 2015 yılında abone sayımızı ve yönettiğimiz gaz hacmini geliştirmeye devam edeceğiz. Bunun yanında Türkiye'ye yayılarak müşterilerine en yakın enerji şirketi olmayı ve 2018'e kadar yenilenebilir yatırımlarımız ile elektrik üretiminde de pay almayı hedefliyoruz."
Kaynak: AA