Kubaliç Açıklaması

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Ali İhsan Kubaliç başkanlığında Aralık ayı ilk toplantısını yaptı.

Kubaliç Açıklaması

Toplantıda plasman sorunu ele alınırken, Kooperatif Başkanı Kubaliç plasman sıkıntısı yaşamalarının yanı sıra bünyelerindeki yardım sandığının kapatılmasının ardından Kredi kartı post cihazlarının da yılbaşından itibaren kaldırılacağı bilgisine şifahen bildirildiğini söyledi.

Aralık ayı ilk Yönetim Kurulu toplantısında 8 dosya ele aldıklarını ve 410 Bin TL’lik talebin olduğunu belirterek Başkan Kubaliç, “Ayda bu şekilde 4 toplantı yapıyoruz. Toplamında her ay bizden yaklaşık 1.6 milyon TL’lik bir para ihtiyacı ortaya çıkıyor. Şu anda çıkan dosyalar var, ayrıca bekleyen dosyalarda var. Halk Bankası şubesinden her gün plasman talep etmemize rağmen, plasman şu ana kadar gelmedi. Aralık ayının 12’sinden sonra geleceği duyumunu aldık. İnşallah gelir ve esnaflarımızın sıkıntısını gidermiş oluruz.” dedi.

“YARDIM SANDIĞI DURDURULDU, SIRA POST CİHAZLARINDA”
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç 14 yıldır Didim Esnaf Kefaletin başında olduğunu fakat bu kadar sıkıntılı bir yıl geçirmediklerini ifade ederek “2007 yılı krizinde bir bu kadar yaşamadık. Geçen yıllarda yardımlaşma sandığımız açıktı; plasman olmasa da kendi bünyemizden bu sandıktan esnaflarımıza acil ihtiyaçlarını buradan karşılıyorduk. Haziran ayından itibaren maalesef Merkez birliğimizin kararıyla yardım sandığımız durduruldu. Defalarca yardım sandığımızın açılması konusunda başvuru yaptıysak ta bu konu aşamadık. Sandıktan sonra da bir sıkıntısı da post makinelerinin durumu; (kredi kartı cihazı) Yıl başından itibaren post cihazlarının kaldırılacağını dair Kasım ayında yapılan seminerde Müfettişler tarafından muhasebecilere şifahen bilgi verilmiş ama elimize gelen bir genelge yok. Tanımlama yapmak gerekirse bir insanın iki kolu var; Kolumuzun bir yardım sandığı diğer post cihazıydı. Kolumuzun birini kestiler. İkinci kolumuzu da keserlerse esnaf neye yarar. Bu noktada tüm esnaflarımıza Allah yardımcı olsun diyor, işlerine başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA