Hong Kong'daki Gösteriler

Hükümet karşıtı gösterilerin üçüncü ayına girdiği Hong Kong'da protestocuların liderlerinden Joshua Wong, 110 saat süren açlık grevini bitirdiğini açıkladı.

Hong Kong Devlet Radyo ve Televizyonu, sadece su içerek grevini sürdüren grubun liderlerinden olan Wong'un kan şekerinin düşmesi ve bazı sağlık sorunlarının baş göstermesi üzerine grevi sonlandırdığını duyurdu. Dinlenmek için evine giden Wong'un ilerleyen saatlerde ana protesto alanlarından Admiralt'da düzenlenecek gösterilere katılacağı bildirildi.

Öğrencilerden Prince Wong, Gloria Cheng ve Eddie Ng'nin hükümetin taleplerini kabul etmesi için açlık grevine devam ettiği belirtildi.
Bu arada, kendilerine ''Bilginler'' adını veren, 18 yaşındaki öğrencilerden oluşan bir grup, Hong Kong Özel Yöneticisi Leung Chun-ying ile siyasi reformları tartışmak için toplantı talebinde bulundu ancak Leung bu çağrıyı kabul etmedi.
Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceği Çin yönetimi tarafından açıklanmış, bunun üzerine Hong Konglu öğrenciler Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı. Bölgede 28 Eylül'den bu yana süren gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA