Gölbaşı Tabiat Parkı Sonbaharı Yaşıyor

Kış aylarının ilk günlerinde Adıyaman Gölbaşı Gölü Tabiat Parkı, sonbahardan kalma günler yaşıyor.

Gölbaşı Tabiat Parkı Sonbaharı Yaşıyor

Kış aylarının ilk günlerinde sonbahar mevsiminin yaşandığı Gölbaşı Gölü Tabiat Parkı ayrı bir güzelliğe büründü. İlçe merkezinde bulunan Gölbaşı Gölü, ilçedeki diğer Azaplı ve İnekli göllerin en büyüğüdür. Doğudan batıya doğru uzayıp giden göl, yağmur, kar ve küçük derelerin yanı sıra tabanında bulunan kaynaktan besleniyor.

Göl çevresinde bulunan tabiat parkında kuş gözlem kulesi, tanıtım ve gözlem evi ve seyir terası bulunuyor. Parktaki gölde ise göç yolları üzerinde bulunmasından dolayı göçmen kuşlar ve çeşitli balık türleri yaşıyor. Her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken parktaki ağaç yapraklarının sarıdan kızıla kadar farklı tonlara bürünmesi gölle birlikte güzel görüntüler ortaya çıkarıyor.

Fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin uğrak yeri olan parkta sonbaharda ortaya çıkan manzaralar ziyaretçileri adeta büyülüyor. Tabiat Parkı'nda bulunan ağaçların, sonbaharın gelmesiyle birlikte yapraklarının sararması ve dökülmesi, seyrine doyumsuz görüntüler oluşturuyor. Vatandaşların piknik ya da spor yapabilecekleri alanlar da bulunuyor. Her mevsimi ayrı bir güzel olan Gölbaşı Tabiat Parkı, yaprakların rengârenk solmaya başlamasıyla birlikte doğaseverlerin akınına uğramaya başladı.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başlayan park çevre il ve ilçelerden gelen piknikçiler ve spor yapmaya gelenlerin akınına uğruyor.
Kaynak: İHA