'Narkotimler Suç Oranını Düşürdü'

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgenin ardından okul çevrelerinde görev alan ve uyuşturucu ticaretinin engellenmesine yönelik de görev yapan "narkotim"ler sayesinde suç oranında düşüş yaşandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığının, okullarda uygulanacak güvenlik tedbirlerine ilişkin yayımladığı genelge üzerine polis, okul çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.
Genelge sonrası okulla ilgisi bulunmayan kişiler çevreden uzaklaştırılırken, seyyar satıcıların okul civarında satış yapmaları engellendi. Polis ayrıca servis araçlarıyla şoförlerin evrakını da denetliyor.
Ordu Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, AA muhabirine, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününden itibaren başlatılan uygulamayla görevlendirdikleri narkotimlerin, okul önü ve çevresinde önlemlerini ve denetimlerini sıklaştırdığını söyledi.

Narkotimin sonuç vermeye başladığını ve suç oranında azalmanın gözlemlendiğini belirten Dalkılıç, denetimlerde rahatsızlık veren şahıslara adli ve idari işlem uygulandığını belirtti.

Ordu'da her okula bir amir ve bir memur olmak üzere irtibat görevlisi verdiklerini ifade eden Dalkılıç, "Görevlendirilen bu polisler başta uyuşturucu maddeler olmak üzere birçok olaya anında müdahale edebilmekte" dedi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin rahatı için her türlü tedbiri aldıklarını anlatan Dalkılıç, "Bu kapsamda okul önlerinde meydana gelen adli olaylara (taksirle yaralama, kasten yaralama ve sağlığı bozan madde temini) karışan 44 kişi hakkında işlem yaptık ve bu kişileri mahkemeye sevk ettik. 20 kişiye ise Kabahatler Kanunu gereği (emre aykırı davranış, rahatsız etme, kimlik bildirmeme, açıktan sigara satışı ve tüketilmesi) yaklaşık 4 bin 500 lira ceza kestik" ifadesini kullandı.
Geçen yıllara göre suç oranının azaldığına dikkati çeken Dalkılıç, şunları kaydetti:
"Polisler okulların giriş ve çıkış saatlerinde yaptıkları uygulamalarla sonuç almaya başladı.

Ekiplerimiz gün içerisinde okul çevresinde attıkları devriye görevi harici öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde de mutlaka bulunuyorlar. Rakamlar konusunda görünen o ki biraz düşme var. Okul önünde resmi ekiplerimizi gören kötü niyetli kişiler bu bölgelere yaklaşamıyor. Bundan sonra da ekip sayımızı biraz daha artırarak bu konuya ağırlık vereceğimizi söyleyebiliriz."
Öğrencilere ve öğretmenlere anlık ihbar konusunda uyarılar yapan Dalkılıç, okul içi, okul önü ve çevresinde gördükleri herhangi bir olumsuzluk karşısında ya da şüphelendikleri kişileri 155 ihbar hattına gönül rahatlığıyla şikayet etmelerini istedi.
Kaynak: AA