Su Altı Dünyasına Güvenli Başlangıç

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından dalış ve su altı fotoğrafçılığı eğitimi verilecek.

Su Altı Dünyasına Güvenli Başlangıç

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun CMAS tüplü dalış eğitimleri ve su altı fotoğrafçılık eğitimleri Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Körfez Diving Center arasında yapılan protokol ile "Merkezimizde Sen Varsın- Siz de Su Altı Dünyasına Güvenli Bir Başlangıç Yapabilirsiniz"sloganıyla 14-25 yaş arası gençlere ücretsiz kurs verilecek. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, müdürlüklerinin bünyesindeki Gençlik Merkezi'nde açılan kursun gayesinin, kursiyerlerin temel dalış becerilerini arttırmak ve gerekli güvenlik hususları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Katılımcıların kursun teorik ve pratik eğitimlerinin ardından büyülü su dünyasının kapılarını aralayacaklarına inandığını kaydeden Hamzaoğlu, “Bu eğitimlerle dalıcılara sadece su altında emniyetli ve sağlıklı dalışlar yapmayı değil, aynı zamanda çevreye saygılı birer dalıcı olarak denizlerimizin altında yatan kültürel ve tabii varlıklarımıza nasıl sahip çıkmamız gerektiği de aşılanacaktır. Kurs sonrası yapılacak sınav ve deniz dalışları sonunda başarılı olan katılımcılara TSSF/CMAS sertifikası verilecek ve bu sertifikayla dünyanın her yerinde dalış yapabilecekler. Bir yıldız eğitimlerini tamamlayan gençler su altı fotoğrafçılığı eğitimlerini de alarak su altının gizemli dünyasını keşfederken bu anılarını da en güzel şekilde belgeleyeceklerdir” diye konuştu.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise, "Gençlik merkezlerinde açılan bu kurslar, milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunacak" dedi.

Kaynak: İHA