Malatya'da Üniversite-sanayi İş Birliği

İnönü Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile GAP Güneydoğu Tekstil AŞ arasında işbirliği çerçeve protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu protokol ile Malatya sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Açıklamada, protokolle "Malatya'nın dünya ihracatından daha fazla pay alan, nitelikli iş gücüne sahip, çevreye ve topluma duyarlı, ulusal ve uluslararası düzeyde öneme haiz bir sanayi yapısına dönüştürülmesinin, GAP Güneydoğu Tekstil AŞ'nin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden karşılanmasının, bu öğrencilerin uygulamalı eğitimlerle desteklenmesinin amaçlandığı" kaydedildi.
Protokol törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Teknopark Müdürü Doç. Dr. Tolga Depçi, Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler ve Çalık Meslek Akademisi Koordinatörü Birgül Bindal'ın katıldığı ifade edildi.
Kaynak: AA