CHP'li Başkan'dan engelliye tokat üstüne tokat

CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün görme engelli sunucuya yaptığı hareket tepki çekti.

CHP'li Başkan'dan engelliye tokat üstüne tokat
CHP'li Başkan'dan engelliye tokat üstüne tokat
Dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir Dünya Engelliler Günü etkinliğinde 'zihinsel engelli' kelimesini hakaret olarak kullanması basında geniş yer almıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu saygısızlığının partili başka isimler tarafından da yapıltığı ortaya çıktı.

Dün Kartal'da gerçekleşen Dünya Engelliler Günü Şenliği'nde CHP'li Belediye Başkanı Altınok Öz, onlarca engelli ve ailesinin gözleri önünde haddini aşan bir şaka yaptı. Öz'ün bu saygısızlığı kameralara da yansıdı.

Görüntülerde sahnede sunuculuk yapan görme engelli vatandaşın 'Sevgili mahalle muhtarlarımız da burada. Sefa getirdiniz muhtarlarımız' dediği sırada Başkan Öz, kürsünün arkasına geçip etrafındakilere 'susun' işareti yapıyor.

Altınok Öz ardından görme engelli vatandaşın ensesine bir tokat atıyor. Ensesine gelen darbeyle şaşıran engelli vatandaş etrafında dönerek tokatın nereden geldiğini anlamaya çalışıyor.

Kürsüye sırtını dönen görme engelli vatandaş yanındaki bir kadının elini tutuyor. Başkan Öz, bununla da yetinmeyerek görevli kadına eliyle 'sus' işareti yaparak bu kez engelli vatandaşın yüzüne bir tokat daha atıyor. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi engelli vatandaş ile öpüşerek kürsüyü terk ediyor.

O VATANDAŞ BAŞKANI SAVUNDU

Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Birimi Sorumlusu görme engelli Özgür Uğur, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kendisine vurduğu iddialarını yalanladı. Kamuoyunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Uğur, “Baba evlat ilişkisine dayanan bir ilişki benimsemiştir. Bizimkisi, bu ilişkiden kaynaklanan bir işaretleşmedir” dedi.

Kartal’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün program sunucusu olan Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Birimi Sorumlusu görme engelli Özgür Uğur’a vurduğu yönündeki haberlere ilişkin Özgür Uğur bir açıklama yaptı.

Başkan Altınok Öz ile aralarında baba evlat ilişkisi olduğunu belirten Özgür Uğur, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Hakkında çıkan haberin kendisini üzdüğünü dile getiren Uğur, “Dün yaşanan selamlaşmamızın kamuoyuna farklı şekillerde yansıtılması beni son derece rencide etmiştir. Bilinmelidir ki, belediye başkanımız bütün insanlara, Kartal’da yaşayan bütün vatandaşlara karşı sevgi dolu. Baba evlat ilişkisine dayanan bir ilişki benimsemiştir. Benim de onunla böyle bir ilişkisi söz konusudur. Bu ilişkiden kaynaklanan bir işaretleşmedir bizimkisi” dedi.

“BU, BAŞKANIMIZ ALTINOK ÖZ’E SALDIRIDIR”


Özgür Uğur, “Ben onun o hareketlerinden ses çıkarmadığı halde onun olduğunu anlarım. Bizimkisi böyle bir paylaşımdır. Bunu kalkıp da engelli vatandaşa çirkin hareket gibi adlediyor olmak hem önce Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e büyük bir saldırıdır, hem de bu saldırı benim ve engelli arkadaşlarımızın üzerinden yapılan bir saldırıdır. Bu nedenle son derece rencide edicidir” şeklinde konuştu.

Haberi yapan kişileri eleştiren Özgür Uğur, “Sen böyle bir şiddete maruz mu bırakıldın diye sorulmalıydı. Bu bir baba oğul ilişkisinin ötesinde bir şeydir” dedi.

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA


Öte yandan Kartal Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, birçok internet haber sitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen belediyemiz etkinliğinde, Kartal Belediye Başkanımız Sn. Op. Dr. Altınok Öz ve sevgili çalışma arkadaşımız Özgür Uğur'un kendi aralarındaki bir çeşit selamlaşma ritüeline dönüşmüş olan şakalaşma görüntüleri kamuoyuna bir takım basın yayın organlarınca bambaşka ifadelerle aktarılmıştır. Başkanımızın babacan tavrıyla tüm belediye personeline yaklaşımı kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Başkanımız Altınok Öz’ün Engelliler birim sorumlumuz Özgür Uğur’a yaklaşımı samimi olduğu kadar, bir babanın evladı ile arasındaki yakınlık kadar ileri düzeydedir. Zira Belediye Başkanlığını kazanması sonrası kurulan engelliler biriminin başına 29 Ocak 2010 tarihinde Özgür bey’i atayarak onu ne kadar sevdiğini ve güvendiğini göstermiştir. Tüm belediye personelinin bir belediye başkanından daha öte bir baba olarak gördüğü bu isme yönelik ortaya çıkarılan görüntü ve yazılanların mesnetsiz; Sayın Öz’ü karalamaya yönelik kamuoyundaki saygınlığına gölge düşürmek amaç ve hedefi ile gerçekleştirildiği düşünülmektedir.”