Torbalı’da Online Tapu Dönemi

Torbalı Belediyesi ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan 'Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi' (TAKBİS) protokolü ile, artık tapu işlemleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Torbalı’da Online Tapu Dönemi

Tapu ve kadastro bilgi sistemi (TAKBİS) protokolü, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İzmir Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürü Habil Oğan tarafından imzalandı. 1999 yılında başlayan Tapu Kadastro Bilgi Sisteminde 55 milyon kayıt bulunuyor. Tapu bilgilerinin ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlayan TAKBİS veri sistemi sayesinde, vatandaşlar Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne gitmeden Torbalı Belediyesi’ndeki işlemlerini rahatlıkla tamamlayabilecekler.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, imzalanan Tapu Kadastro Bilgi Sistemi protokolü sayesinde hem vatandaşların, hem de belediye çalışanlarının tapu bilgilerine hızlı ve sağlıklı olarak ulaşabileceklerini belirterek, "Tapu Kadastro bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşılması hayati önem taşıyan bir konu. Bu bilgileri Torbalımıza ve vatandaşlarımıza yapacağımız hizmetler noktasında en üst seviyede kullanacağız. İmzaladığımız bu protokol ile tapu bilgileri bir tuş kadar yakın olacak. Vatandaşlarımızın yapacağı işlemlerde yaşanılan zaman kaybını ortadan kaldırmış olacağız. Vatandaşların emlak, imar, çevre temizlik servisi, iş yeri açma ruhsatı gibi benzer işlemlerde belediyemiz tarafından görülmesi gereken güncel tapu bilgilerine anında ulaşabileceğiz" dedi.

Kaynak: İHA