Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Acıpayam Yatırım Değerlendirme ve İstişare Toplantısı kent protokolünün katılımıyla yapıldı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçenin sorunlarının, devam eden ve tamamlanan çalışmaların toplantıda görüşüleceğini, sorunları masaya yatırmak, dinlemek için burada olduklarını belirtti.

Kamu görevlileri olarak vatandaşa hizmet götürmek yükümlülüğünde olduklarını, bununla da gurur duyduklarını ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:
"Türkiye artık eski Türkiye değil. Her geçen gün ülkemizin ekonomisi güçleniyor. Artık sözü dinlenen bir ülke konumundayız. Hatta artık yardım alan değil, yoksul ülkelere, savaş zulmü ile kaçıp ülkemize sığınanlara yardım eden bir ülke durumundayız. Dünyanın en zengin üçüncü ülkesi değiliz ama dünyada yardım yapan üçüncü büyük ülkeyiz. Aynı zamanda dünyada en çok temsilciliği olan ülkeyiz. Bugün 150'nin üzerinde dış temsilciliğimiz var. Önceden bunun yarısı bile yoktu. Bu da ülkemizin gücünü, büyümesini ve başarısını gösteren bir örnek. Ekonomimizdeki gelişmeleri hep birlikte görüyoruz. Her geçen gün gelişiyoruz ve büyüyoruz. Denizlimiz de ülkemizin önde gelen şehirlerinden olup ülke ekonomisine yılda 3,5 milyar dolar katkı sağlayan, sanayisi ile öne çıkan önemli bir ilimizdir. İnşallah önümüzdeki yıllarda projelerimizin de gerçekleşmesi ile bu önderliğimiz, örnekliğimiz daha da yükselerek devam edecektir."
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 30 Mart sonrası büyükşehir yapılanmasını en iyi şekilde yapma konusunda gayret sarf ettiklerini belirterek, "İnsanlarımızın bu geçiş döneminde sıkıntı çekmemesi adına, olumsuzluk yaşamaması adına yoğun bir çalışma içerisine girdik. Acıpayam'da güzel yatırımlar yapmaya başladık. İnşallah 2015 yılında da ilave yatırımlarımızla Acıpayam'da yaşayan insanlarımızın mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacağız. Çünkü biz 'Denizli'de ne varsa, Denizli'nin merkezindeki insanlarımız nasıl yaşıyorsa, Acıpayam'daki kardeşlerimiz de aynı imkanlara sahip olacak' dedik. Bu sözü söyledik ve yerine getireceğiz. Yerine getirebilmek için de gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

- Serinhisar Yatırım Değerlendirme ve İstişare Toplantısı
Acıpayam'daki toplantınıh ardından Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile Serinhisar'da Yatırım Değerlendirme ve İstişare Toplantısı yapıldı.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Serinhisar Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede 2014 yılında yapılan çalışmalar ve 2015 yılında yapılacak projeler konusunda bilgi alışverişinda bulunmak için bir araya geldiklerini dile getirdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Serinhisar'a 4 milyonun üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti.

Kaynak: AA