Ankara'da muhteşem şov

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Ankapark’taki dev havuzda yer alan suların, ışık ve müzikle dansı, ilk gösterisiyle Ankaralıların karşısına çıktı.

Ankara'da muhteşem şov
Ankara'da muhteşem şov
Muhteşem gösterinin ardından açıklamada bulunan Başkan Gökçek, Ankapark'ta yaklaşık 1,5 yıldır süren çalışma için yürütmeyi durdurma kararı veren ve buranın tarım arazisi olarak kullanılmasını öngören İdari Mahkeme kararına ilişin değerlendirmede bulunarak, “İnşallah yargı hatasından dönecek ve Ankaraparkımızı ümit ediyorum ki bu yıl sonuna doğru yetiştirip, Ankaralının, Türkiye'nin ve tüm dünyanın hizmetine sunacağız” dedi.

-MUHTEŞEM GÖSTERİ BÜYÜLEDİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve yüzlerce Başkentlinin katıldığı ilk gösteride, 100 bin metrekarelik havuz içinde yer alan 209 metre uzunluğunda,120 metreye su fırlatan dünyanın en büyükleri arasında yer alan fıskiyenin muhteşem şovu, izleyenleri adeta büyüledi.

Dev fıskiyelerin dans edercesine, klasik müziğe eşlik ettiği ve muhteşem lazer ışıklarının görsel bir şölen sunduğu gösteride, sular üzerinde oluşturulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başkan Gökçek'in Türk Bayrağı eşliğindeki fotoğrafı da izleyenlerden alkış aldı.

Büyülü gösteri sonrası eşi Nevin Gökçek ile birlikte fıskiyeler önünde açıklamada bulunan ve sözlerine “Yılın son gününde hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Melih Gökçek, “Arkada görmüş olduğunuz suların dansı, dünyanın en büyük suların dansından birisi. Hatta en mükemmeli de rahatlıkla diyebiliriz. Dünyada pek çok yer gezdim. Ama bizimki kadar güzelini görmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.

Ankapark'ın 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alan olduğunu ve içerisinde 1217 tane oyuncak bulunacağını kaydeden Başkan Gökçek, alandaki çalışmanın Türkiye'nin gururu olacak dünyanın en büyük temaparkı olduğunu söyledi. Ankapark'a bugüne kadar 800 trilyonun üzerinde para sarfedildiğini ve bunun devam edeceğini anlatan Başkan Gökçek, “Ankara turizmini bu görmüş olduğunuz park çok ciddi anlamda canlandıracak ve ticarete hareket verecek. Yaklaşık 1,5 yıldan beri burada uğraşıyoruz, gayret sarfediyoruz. İşi belli bir noktaya kadar da getirdik” dedi.

-“YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÜZÜCÜ”


Sözlerine, “Üzülerek ifade ediyorum, İdari Mahkeme'den mevcut olan parkın tarım alanı olarak devam etmesi ve burada arpa buğday yetiştirilmesi gerektiği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi” diyerek devam eden Başkan Gökçek, Mimarlar Odası'nın şikayeti sonrası bu kararın alındığını söyledi.

“Yani Ankara'nın her iyi işine karşı çıkan oda” diyerek eleştiride bulunan Başkan Gökçek, “Karara göre, biz şu anda arkada görmüş olduğunuz bu muhteşem eseri sökeceğiz ve burayı tarım alanı haline getireceğiz. Havuzun bulunduğu yerde arpa ve buğday yetiştireceğiz” diye konuştu.

“İnşallah Yargı hatasından dönecek ve Ankaraparkımızı ümit ediyorum ki bu yıl sonuna doğruda yetiştirip, Ankaralının, Türkiye'nin ve tüm dünyanın hizmetine sunacağız” diyen Başkan Gökçek, “Ümit ediyorum ki inşallah basın mensubu arkadaşlar bu akşam ve yarın akşam bunu tüm Türkiyeye gösterirler ve bu kıvancı bizimle paylaşırlar” dedi.

-“BURANIN BİTİRİLMEMESİ GİBİ BİR ŞEY SÖZKONUSU DEĞİL”


Bir gazetecinin bundan sonraki süreci sorması üzerine, “Önce itiraz edeceğiz. Olmadı yeni imar kararı geçireceğiz, yani buranın bitmemesi diye bir şey sözkonusu olamaz” cevabını veren Başkan Gökçek, “Yani mimarlar odası istedi veya bir iki tane bu tarzda bilirkişinin görüşü var diye, bu kadar yatırımın ortadan kaldırılmasını düşünmek mümkün değil” diye konuştu.

Mahkeme kararının sonunda, “Telafisi mümkün olmayan zararların doğmaması için durduruldu” ifadelerinin yer aldığını, ancak bölgede çalışan onlarca müteahhit, yaklaşık 2000 işçinin çalıştığını anlatan Başkan Gökçek, “Telafisi mümkün olmayan şey buranın durdurulması” dedi.

-“YENİ YASAYLA BU İŞ AŞILABİLİR”


Atatürk'ün vasiyeti üzerine Atatürk Orman Çiftliği'nin halkın dinlencesine ve eğlencesine ihsas edildiğini de hatırlatan Başkan Gökçek, “Ama maalesef üzülerek ifade ediyorum böyle bir mahkeme kararı var. Ama bu mahkeme kararının olması, bu işin durdurulacağı anlamına kesinle gelmez. İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, parlamentomuz yeni bir yasa düzenlemesiyle rahatlıkla bu işi aşacak ve kararları da alacak güçtedir” diye konuştu.

Ankaralıların da bu muhteşem çalışmaya sahip çıkacağının altını çizen Başkan Gökçek, Mimarlar Odası'nın Ankapark'a davet edilip, edilmeyeceği sorusu üzerine de şu cevabı verdi:

“Burası herkese açık, buyursun gelsin gezsinler. Ama Mimarlar Odası'nın ana karakteri şudur. Tamamen ideolojik davranıp, Ankara'da güzel olan her şeye karşı çıkıp, mahkemeye dava açmak. Tamamen görevleri bu. Ben hükümetimizden ve parlamentodan da rica ediyorum. Bu mimarlar odalarını ve benzer odaların ideolojik yapılarını değiştirecek yeni bir kanun çıkarılması şart. Nasıl parlamentolarda değişik siyasal partiler temsil ediliyorlarsa, odaların yönetimlerinde de seçime giren gruplara mutlaka temsil hakkı verilmeli. Bu ideolojik yapıdan kurtularak mesleğe yönelik işler yapılmalı.”

Başkan Gökçek, sözlerini, muhteşem gösteriyi izlemeye gelen Ankaralılar ve basın mensuplarının yeni yılını kutlayarak, “2015 yılı hayırlı uğurlu olsun. Mekke'nin fethi hayırlı uğurlu olsun” ifadeleriyle tamamladı. Başkan Gökçek, açıklamasının ardından eşi Nevin Gökçek, belediye bürokratları ve Ankapark'ın yapımında görev alan Fen İşleri Daire Başkanlığı personeliyle havuz önünde fotoğraf çektirdi.