'11 İlçeye 11 Okul' Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Valiliği arasında, 11 ilçeye 11 okul yapımını kapsayan protokol imzalandı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, valilikte düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesinin yaptığı projeyi taktir ettiğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da belediyelerin sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal yaşamı ilgilendiren her konunun içinde olması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir belediyesi olarak hizmet yelpazelerinin çok geniş olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için, 11 ilçemize 11 okul yapacağız. Tekirdağ için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hep söylüyorum. Biz eğitim alanında elimizi taşın altına koyuyoruz.

İlçelere yapılacak okulları belirlerken, ilçelerin ihtiyaçlarını dikkate aldık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taleplerini değerlendirdik. İlçelerimizde yapılacak tesislerin tamamının yerleri belirlenmiştir. Buradan projemizin hayata geçirilmesi adına parti ayrımı yapmaksızın oy birliği ile karar veren tüm büyükşehir belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum."

Proje kapsamında 7 bin 380 öğrencinin eğitim göreceği 11 okul yapım protokolü Yerlikaya ve Albayrak tarafından imzalandı





Kaynak: AA