Lodos istanbul‘u karaya oturttu

İstanbul’u kara kış etkisi altına aldı. Fırtına nedeniyle Pendik’te bir yük gemisi karaya vurdu. Kadıköy’de ise üst geçit parmaklıkları yola düştü. Kötü haber ise Meteoroloji'den geldi: Kar bölgede, 3 gün sürecek.

Lodos istanbul‘u karaya oturttu
Lodos istanbul‘u karaya oturttu
Türkiye Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düştü. İstanbul’da gün boyu etkili olan lodos çatıları uçurdu, ağaçları kökünden söktü, tekneleri batırdı, bariyerleri yollara savurdu.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI


İstanbul’da kuvvetli lodos nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar zor anlar yaşadı. Taksim’de yürümekte zorlanan birçok kişinin şemsiyesi ters döndü veya kırıldı. Lodos nedeniyle Marmara'da dev dalgalar oluştu. İstanbul Deniz Otobüsleri bazı seferlerini iptal etti. Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla fırtına nedeniyle bazı iç ve dış seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

METEOROLOJİ: KAR YAĞIŞI BAŞLADI


İstanbul'da dün akşamdan itibaren Çatalca, Arnavutköy, Beykoz'un köyleri ile Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse, yaptığı açıklamada, kuvvetli esen lodosun etkisiyle yurt genelinde sıcaklıkların 3-5 derece artacağını ancak deniz ulaşımında aksamalar olabileceğini söyledi. Köse, ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olayların yanı sıra soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşları uyardı.

GEZİ TEKNESİ ALABORA

İSTANBUL'da etkili olan lodos, Beykoz sahilinde bir teknenin batmasına neden oldu. Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı. Tekne fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya gömüldü. Çok sayıda teknede de hasar oluştu.

KORKULUK YOLA DÜŞTÜ

KADIKÖY'de Söğütlüçeşme üstgeçidinin demir korkulukları, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden ayrılarak alt yola düştü. 2 araçta hasar oluşurken Kadıköy'de trafik durdu. Korkuluklarda bez afişlerin asılı bulunduğu ve şiddetli rüzgarla korkulukların yıkılmasına neden olduğu öne sürüldü.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Pendik’te fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya oturdu. Ağrı isimli kuru yük gemisi, dalgalar nedeniyle sürüklenerek Pendik Burnu'nda karaya oturdu. Olay yerine kıyı emniyeti ekipleri sevk edildi. Geminin dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadığı görüldü.