Letonya'nın Arkara Büyükelçisi Sjanits Açıklaması

Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Atis Sjanits, 2015 dönem başkanlığı sırasında Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri en güzel noktaya getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sjanits ile Letonya Adana Fahri Konsolosu Meriç Ekmekçi, Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.
Büyük, Sjanits ve Ekmekçi'nin ildeki iş alemine ve ekonomik faaliyetlere mutlaka katkı sağlayacak görüşmeler yaptıklarını belirterek, dost ülkeyle ilişkilerinin Adana için de daha olumlu şekilde devam etmesini diledi.
Büyükelçi Sjanits de Letonya'nın başkenti Riga'nın 2014'de Avrupa Kültür Başkenti olduğunu anımsatarak, bu kapsamda dünyada birçok yerde gerçekleştirilen "Kuşbakışı Riga" isimli fotoğraf sergisinin Adana'da da açılacağını söyledi.

Türkiye'de doğu ve güney bölgelerinde tek merkezlerinin Adana'da olduğunu bildiren Sjanits, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki dönemde bu bölgeler ile ilişkilerimizi çok daha artırmayı planlıyoruz. 2014 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları sona erdikten sonra 2015'te bizi çok daha önemli görevler bekliyor. Letonya, Avrupa Birliği dönem başkanı oluyor. 2015 dönem başkanlığımız sırasında Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri en güzel noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim için aslında çok kolay bir konu. Çünkü Avrupa Birliği üyeleri arasında Türkiye ile sıfır sorun yaşayan belki birkaç ülkeden biriyiz."
Ziyarette Vali Büyük, Büyükelçi Sjanits'e üzerinde Adana'nın tarihi bölgelerinin motifleri bulunan cam vazo, Sjanits de Büyük'e Riga fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye etti.
Kaynak: AA