Gündem Özeti / 3 Aralık 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Dünya Engelliler Günü
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezinde barınan engellilere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayacak.
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde engellilerin yaşamından kesitler sunulan "İlle de Yaşamak" belgeselini izleyecek, engellilerle bir araya gelecek.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM'de, "Türkiye'de Engelli Hakları" konulu toplantıya katılacak.
- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli sporcuları kabul edecek.
(Ankara/17.00/İstanbul/13.00/Ankara/10.00/14.00)
2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine verileceği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene katılacak, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'e iadeiziyarette bulunacak.
(Ankara/11.00/14.45)
3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOFAŞ tesislerinde, ABD'ye ticari araç ihracı dolayısıyla düzenlenen törene katılacak, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.
(Bursa/12.00/Ankara/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüşecek, çalışma yemeğine katılacak, Lokmacı Sınır Kapısı'nı ziyaret edecek, sanayi ve ticaret odalarının temsilcileriyle bir araya gelecek.
(Lefkoşa)
2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan'da, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Bilim ve Teknoloji Bakanları Toplantısı'na katılacak, Sumgayt Sanayi ve teknoparklar ile devlet petrol şirketi Socar'ı ziyaret edecek.
(Bakü)
3- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak.
(Ankara/10.00)
4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro'yu kabul edecek.
(Ankara/12.00)
5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2015-2019 Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı"na katılacak.
(Ankara/09.30)
6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "D8 5. Gıda Güvenliği Tarım Bakanları Toplantısı"na katılacak, basın toplantısı yapacak.
(İstanbul/09.00/12.15)
7- TBMM'den
- Genel Kurul'da 176 Sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.
(14.00)
- İçişleri Komisyonu, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.
(15.00)
- Dışişleri Komisyonu'nda, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan tasarılar görüşülecek.
(11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- İsrail'de koalisyon hükümetinin dağılması ve erken seçim açıklamalarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
(Kudüs)
4- İslam İşbirliği Teşkilatı 10. Enformasyon Bakanları Toplantısı İran'da yapılacak.
(Tahran)
5- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran-Türkmenistan-Kazakistan demiryolu hattının açılış törenine katılacak.
(Tahran)

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin yurtiçi üretici fiyat endeksi ile tüketici fiyat endeksi verilerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)

GÜNCEL
1- Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk ve PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, PETKİM'e "TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" belgesi verilmesi törenine katılacak.
(İzmir/14.00)

SPOR
1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 6 maç yapılacak.
- E Grubu'nda Altınordu-Bayburt Grup Özel İdare, G Grubu'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-FBM Makina Balçova Yaşamspor, C Grubu'nda Samsunspor-Centone Karagümrük, F Grubu'nda Çaykur Rizespor-Adana Demirspor, A Grubu'nda Sivasspor-Gaziantepspor, G Grubu'nda da Galatasaray-Eskişehirspor maçları oynanacak.
(İzmir/12.30/Diyarbakır/13.30/Samsun/14.30/Rize/14.30/Sivas/17.00/İstanbul/19.30)
2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde, Galatasaray Odeabank, Rusya'nın UMMC Ekaterinburg, Abdullah Gül Üniversitesi, İtalya'nın Beratta Familia, Fenerbahçe, Fransa'nın Bourges Basket takımıyla karşılaşacak.
(Ekaterinburg/16.00/Kayseri/19.00/İstanbul/20.00)
3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda, Beşiktaş, Rusya'nın Khimki, Banvit, Romanya'nın Asesoft, Pınar Karşıyaka, Letonya'nın Ventspils takımıyla karşı karşıya gelecek.
(Moskova/18.30/Ploiesti/19.30/İzmir/20.00)
4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'njda Orduspor, İçel Büyükşehir belediyespor'u konuk edecek.
(Ordu/18.00)
5- Voleybol DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde, Fenerbahçe, Fransa'nın Paris Volley, Halkbank, Fransa'nın Tours takımıyla karşılaşacak.
(İstanbul/19.00/Tours/21.30)
6- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hollanda'nın Draisma Dynamo takımıyla deplasmanda karşılaşacak.
(Apeldoorn/21.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA