İş-kur'un Girişimcilik Kursları

Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, istihdamın arttırılması ve işsizliğin önlenmesi amacıyla Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri vermeye devam ediyor.

İş-Kur'dan yapılan yazılı açıklamada, isteyenlerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak ve KOSGEB'in sağladığı 30 bin TL'lik yeni girişimci desteğine başvurabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan kursa kayıtların devam ettiği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İş-Kur İl Müdürü Şengül Çildam, Uzunköprü Belediyesi işbirliğiyle 25 kişinin katılacağı uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyeceklerini belirtti.

Kursa, kurumlarına kayıt yaptıran 18 yaşını tamamlamış, daha önce girişimcilik eğitimi almamış kişilerin başvurabileceğini ifade eden Çildam, şunları kaydetti:
"Amacımız, Edirne'de yeni iş sahalarının açılmasına ve istihdama katkı sağlamak. 25 kişilik 1. grup uygulamalı girişimcilik kursu yarın başlayacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verecek ve kursiyerler KOSGEB desteği için başvuruda bulunabilecek."
Kaynak: AA