Hayırsever İşadamından Ağabeyi Adına Okul

Hayırsever işadamı Yasin Tokat, geçen yıl hayatını kaybeden ağabeyi adını Güney ilçesinde okul yaptıracak.

Hayırsever işadamı Tokat'ın, geçen yıl yaşamını yitiren ağabeyi Fevzi Tokat'ın adını yaşatmak amacıyla yGüney ilçesinde yaptıracağı ortaokulun protokolü, Denizli Valiliği Toplantı Salonu'nda törenle imzalandı.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Yasin Tokat ve eşinin, Denizli ekonomisine önemli katkılarda bulunan işletme sahipleri olduğunu belirtti.

Hayırsever işadamı ve eşinin, imzalanan protokolle Denizli eğitimine de 24 derslikli bir okul yaptırarak katkı sağlayacaklarını ifade eden Kocatepe, "Ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Mutluluklarının daim olmasını diliyorum. Bu örnek kararlarından dolayı kendilerini kutluyorum ve 2015 yılının ailesine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Hayırsever işadamı Tokat ise Denizli'de eğitim öğretime katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Güney'de tarımın gelişmesi için elimden gelen gayreti gösterdim. Yıllardan beri bir okul yaptırmak hayalimizdi. Sayın Valimizin de katkılarıyla bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Şirketimizin kurucusu ağabeyimiz Fevzi Tokat adına bir okul yaptırmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisi yıllarca Güney'e hizmet etmiş bir insandı. Bizler de onun anısına güzel bir okul yaptırarak isminin bu şekilde yaşamasını istedik. Okulumuz inşallah önümüzdeki yıl Güney merkezde eğitim öğretime başlayacak."
Protokol imza törenine, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile hayırsever işadamı Yasin Tokat'ın eşi Ülkü Tokat da katıldı.

Güney ilçesi Tilkilik Mahallesi'nde yaptırılacak ve Fevzi Tokat Ortaokulu'nun, 3 katlı ve 24 derslikli olarak inşa edileceği, 2 milyon lira olması beklenen yatırım maliyetinin tümüyle hayırsever Tokat tarafından karşılanacağı bildirildi.

Kaynak: AA