Doğu'da Soğuk Hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, havanın bugün parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Erzincan ve çevresinde hafif yağmur ile başlayan yağışların, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura dönüşeceği, Erzurum ve güney kesimlerinde ise havanın kar yağışlı geçeceği belirtiliyor.
Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, pus ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 1, Muş ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Hakkari, Bitlis ve Iğdır'da 1, Van ve Erzurum'da 3, Kars'ta 5, Ardahan'da ise 7 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan, Kars, Erzurum ve Muş'ta 3, Ağrı ve Bitlis'ta 4, Erzincan, Iğdır, Van ve Hakkari'de 7 derece olması öngörülüyor.
Bölgedeki kar kalınlıkları Ardahan'da 2, Erzurum, Kars ve Ağrı'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde 32, Konaklı Kayak Merkezi'nde 33, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 32, Kop Dağı'nda 15 santimetre ölçüldü.
Yetkililer, yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak: AA