Çınar, Köylülerin Sorunlarına Dikkat Çekti

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, köylülerin sorunlarının çözülemediğini söyledi.

Çınar, Köylülerin Sorunlarına Dikkat Çekti

MHP Ağlı İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Ağlı Belediyesi toplantı salonunda yapılan kongreye, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami Uzun, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, İl Başkan yardımcıları, MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İl Genel Meclisi ve Kastamonu Belediye Meclis Üyeleri, MHP ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığına MHP MYK üyesi Mehmet Sami Uzun seçildi. Faaliyet ve gelir-gider raporları okunarak karara bağlandı.

Kongrede konuşan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Ağlı Belediyesinin çok az bir bütçesinin olmasına rağmen 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından birçok büyük işi başardığına dikkat çekerek, “Çok az bir bütçesi olmasına rağmen 30 Mart mahalli seçimlerinden bugüne geçen zaman diliminde sadece ve sadece aldığı gelir personeline yeten Ağlı Belediyesinde Parkı yapılmış, kaldırımları yapılmaya çalışılıyor, araç parkları yenilenmeye çalışılıyor. Daha önce mahalle olarak gittiğimiz köylerdeki verdiğimiz sözleri karınca kararınca yüreğini ortaya koyarak yapmaya çalışan bir Belediye Başkanı seçtik. Gerekirse benim, gerekirse bir başka Belediyenin yakasından yapışıyor. Çünkü burada meydanda bir söz verdik. Bu emaneti bize verirseniz biz bu Ağlı’nın bir kuruşuna bile halel getirmeyeceğiz dedik. Kendi partililerimizin değil, Ağlı’lı hemşerilerimizin hangi noktada bir ihtiyacı varsa onu yerine getirmek için yerinde o kaynakları kullanarak bu hizmetleri gerçekleştireceğiz dedik. Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkanıyla gerçekten onur ve gurur duyuyorum. Bu kadar gelir ve bu kadar hizmet sadece ve sadece Ağlı sevdasıyla yapılabilir, öncelikle Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlara da seslenen Emin Çınar, muhtarların bölgesinin ve yöresinin etkin insanları olduğunu belirterek, “12 yıldır tek başına bir iktidar var. Hem ülkeye hem de Ağlımıza hizmet etmesi için birçok köyümüzden iktidar partisine destek verildi.

Ama gelin görün ki bu zaman dilimi içerisinde Ağlı’ da birçok devletin yatırımı maalesef kayboldu. Köylerimizin sorunları maalesef bitirilmedi. Benim Ağlı’ da yaşayan genç kardeşim gurbette hayat mücadelesi vermek zorunda kaldı. Değişik ilçe ve köylerimize gittiğim de maalesef bu manzara ile karşılaşıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Harun Şahin, MHP Ağlı İlçe Başkanlığına seçildi. Ayrıca seçim sonrası eski ilçe başkanı Satı Mehmet Kavuş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA