Uludere Olayı ve Cizre'deki Gerginlik

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Siirt İl Başkanlığı'ınca, Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği olayın yıl dönümü ve Cizre ilçesinde yaşanan gerginlik dolayısıyla yazılı açıklama yapıldı.

Partinin il başkanlığından yapılan açıklamada, Uludere'de yaşanan olayda 34 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılarak, ölenlerin evine ekmek götürmek isteyenlerden oluştuğu savunuldu.
Olayda bir kişinin sağ kurtulduğu anımsatılan açıklamada, "Bombardıman sonucunda katledilenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için ailesinin geçimi için uğraşan masum köylülerden oluştuğu ve çoğunun aynı soyadı taşıdıkları ortaya çıktı" denildi.
- Cizre'deki gerginlik
"bu yapılanmanın tek hedefi kendi dışındaki tüm yapıları sindirerek, yok ederek tarihi firavuni misyonunu gerçekleştirmeye çalışmasıdır. Bu olaylar Kürt halkını ve onun dindar kimliğini hedef alan bu zihniyeti oluşturmak" ifadelerine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:
"Bugün zulüm ile yol yürümeye kalkanlar çok iyi bilmelidir ki tarih devrilerek yerlere serilen zalimlerin sonunun nereye vardığının açık göstergesidir"
Kaynak: AA