Promosyonda Yılbaşı Heyecanı

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Genel Müdürü Ercan Güler, promosyon sektöründeki hareketliliğin yılbaşı öncesinde en üst seviyeye ulaştığını ancak mevcut yasaklar ve ithal ürünler sebebiyle üretim yapanların zorlandığını belirtti.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı yaklaşırken promosyon sektöründe işlerin yoğunlaşmaya başladığını ve siparişleri zamanında yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

Özellikle matbaa sektöründe yeni yıl çalışmalarının toplam cironun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Güler, en çok tercih edilen promosyon ürünlerinin ajanda, takvim, not defteri, kalem, anahtarlık, şal, yastık, saat gibi hediyelik eşyalar olduğunu söyledi.

Promosyon sektörünün ekonomik kriz nedeniyle genel anlamda zor zamanlar yaşadığına dikkati çeken Güler, Türkiye'de son yıllarda ilaç ve enerji sektörlerinde uygulanan promosyon yasağının sektöre verdiği zararının 200 milyon lira olduğunu dile getirdi.
Güler, Türkiye'de ithalata dayalı satışların genel tutar içindeki payının yaklaşık yüzde 75 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Mevcut yasaklar ve artan ithal ürünler sebebiyle üretim yapanların zorlandığını görüyoruz. Anlaşılan daha zor süreçleri de göreceğiz. Her alanda üreticinin destek görmesi gereken süreçlerden geçiyoruz. Aksi halde üretim toplumundan çıkıp tüketim toplumuna girmemiz kaçınılmaz. Acil çıkış ve kalkınma planları dahilinde hamleler yapılmalı. Yetkililer bu hamleleri yaparken ilgili sektör temsilcileri ile bilgi alış-verişi yapmalı."
Kaynak: AA