Gündem Özeti / 28 Aralık 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Başpınar Spor Salonunda gerçekleştirilecek AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresine katılacak.
(Kırıkkale/11.00)
2- Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti il kongresine ve Gaziantep Sanayi Odası'nın 2014 Gaziantep Yıldızları Ödül Töreni'ne iştirak edecek.
(Gaziantep/14.00-16.00)
3- Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Karaman 5. Olağan İl Kongresine ve Intermed Başarı Ödülleri Gecesi'ne katılacak.
(Karaman: 10.00/20.00)
4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Uludere'de hayatını kaybedenler için düzenlenecek anma törenine iştirak edecek.
(Şırnak/10.00)
5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Kent Savunması'nın Kadıköy'de düzenleyeceği mitinge katılacak.
(İstanbul/12.00)
6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Seçim İşleri Başkanlığı Samsun Bölge Toplantısına, "Yeni Türkiye Yeni Anayasa" konulu konferansa katılacak.
(Samsun/11.00/18.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.
(Kahire)
4- Hırvatistan'da, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılacak.

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hac Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.
(İstanbul/09.30)

SPOR

1- Basketbolda 23. Kadınlar Türkiye Kupası, Fenerbahçe ile Adana ASKİ takımları arasında Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanacak final maçıyla sahibini bulacak.
(İçel/16.00)
2- Spor Toto Süper Lig'de 15. haftaya Torku Konyaspor-Beşiktaş, Kasımpaşa-Sivasspor, Gaziantepspor-Bursaspor, Akhisar Belediyespor-Çaykur Rizespor maçlarıyla devam edilecek.
(Konya/19.00/İstanbul-Gaziantep/13.30/Manisa/16.00)
3- Türkiye Basketbol Ligi'nde 13. haftaya Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker, NSK Eskişehir Basket-Türk Telekom, Banvit-Royal Halı Gaziantep karşılaşmalarıyla devam edilecek.
(İstanbul/19.30/Eskişehir-Balıkesir/16.00)
4- PTT 1. Lig'de 15. hafta 6 maçla tamamlanacak.

***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA