Engelli Öğrencilere 'Aşçılık' Kursu

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından Zihinsel ve Spastik Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen aşçı çırağı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Engelli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende, kurs programını tamamlayan 20 öğrenciye sertifikaları verildi.

Törende konuşan Vali Ahmet Kara'nın eşi Mesude Kara, birçok kişinin toplumda engellilerin varlığından haberdar olmadığını ancak bu tür merkezlerin açılmasıyla toplumda farkındalık oluşturulduğunu belirtti.

Merkezde eğitim gören engelli öğrencilerin başarıyla mutlu olduklarını vurgulayan Kara, şöyle devam etti:
"Bundan sonra da engelli çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Engelli çocuklarımıza eğitim verirken sadece o çocukları değil, onların kardeşleri ve aileleri de mutlu oluyor. Diğer insanlar da mutlu oluyor. Merkeze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü de Engelli Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilerin birer emanet olduğuna dikkati çekerek, "Onların mutluluğu bizler için çok önemli. Kardeşlerimiz burada üretiyor, becerilerini geliştiriyor. Aşçı yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Buradaki kurslara katılan öğrencilerimizin eserleriyle sergiler açacak, bu eserleri halkımızın beğenisine sunacağız" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verilirken, program konserin ardından sona erdi.
Törene, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA