Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

AK Parti Konya İl Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Ahmet Davutoğlu '2015 seçimleri için de koalisyonlar yapıyorlar. Tek tek gelmeyin topunuz hep birlikte gelin. Eğer bir an tereddüt edersek Allah şu emanetini alsın' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Konya'da AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı kongre salonuna partililerin tekbir ve tezahuratları eşliğinde girdi.

Salondaki vatandaşların, 'Mücahit Meşal', 'Hamas sana canım feda' ve 'Kahrolsun İsrail' tezahuratlarına, el sallayarak ve selamla karşılık veren Meşal, daha sonra salonda kendisi için ayrılan yere geçti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

'Her zaman arkamızda oldunuz. Size hürmetlerimle selam ediyorum. İki özel selamı daha iletiyorum. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğiniz destekten ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim size. O her yerde söyler ben de Konyalıyım diye. Size bu hafta ziyaret ettiğim Üsküp'ten de selamlar getirdim.

'KONYALILAR KUDÜS'E SAHİP ÇIKTILAR'

İsrail bizim Kudüs'ümüzü baş şehir ilan ettiğinde tüm Konyalılar sokağa çıktı ve Kudüs bizim kıblemizdir diyerek Kudüs'e sahip çıktılar. Konya ayaktaysa bu milletin, bu davanın onuru ayaktadır. Allah bu milletin başını öne eğdirmesin.

Bir Filistinli elimi tuttu ve bana şunu söyledi: Filistin'e biz sahip çıkarız aman siz Arakan'ı yalnız bırakmayın.

'HERKES HESAP VERECEK'


10 tane ağaç için Türkiye'yi kargaşa altında bıraktılar. Sonra 17-25 Aralık operasyonları ile içeride ve dışarıdaki hainler darbe girişiminde bulundular. Susturmak istedikleri ses Türkiye'nin sesiydi. Herkes hesap verecek. Yükselen Türkiye'nin önünü kesen herke hesap verecek. Milletten almadığı iradeyi kapalı kapılar ardında yönetmeye çalışanlar hesap verecek.

'ÇATI ADAY GÖSTERMİŞLERDİ'

Bu hainler varya istediler ki dışarıdan gelen telkinlerle 30 Mart seçimlerde AK Parti tökezlesin istediler. Ak parti dışında kim varsa onu destekleyin demişlerdi. Koalisyon kurup çatı aday göstermişlerdi.

'TEK TEK DEĞİL, TOPUNUZ BİRLİKTE GELİN'


2015 seçimleri için de koalisyonlar yapıyorlar. Tek tek gelmeyin topunuz hep birlikte gelin. Eğer bir an tereddüt edersek Allah şu emanetini alsın.

Şimdi siz Konyalılar, Kudüs'ü uzakta aramayın Kudüs sizin kalbinizdedir, bizim kalbimizdedir. Yine bir güzel Cumartesi günü Başbakanımıza güle güle derken Cumhurbaşkanı olarak merhaba dediniz. 10 Ağustos'ta Konya'dan aldığı desturla Cumhurbaşkanlığı makamına geldi. Şimdi yüzde 80'i aşmaya var mısın? Milli iradeye sahip çıkmaya var mısın? Şimdi AK gençlik bu bayrağı yüceltmeye hazır mısın?

CHP'NİN DÜNYASI BİR İLÇEYLE SINIRLI

Bakın şimdi gelin biz böyle il il ilçe ilçe dolaşırken CHP'nin yaptıklarına bakalım. Biz dünyayı harmanlıyoruz. Türkiye'yi harmanlıyoruz. Biz içerde ve dışarda mekik dokurken CHP Şişli ile meşguldü. Dünyaları bir ilçeyle sınırlı. Şimdi kirli çamaşırları ortaya çıkıyor. 30 Mart seçimlerinde hayri İnönü seçilirken içerde oyunlar yapılmış. Bir takım oyunlarla bu değişmez. Şişlilere soruyorum. Sizin oyunuza rağmen bunlar yapılmışsa bu Şişli halkına hakaret değil mi? Şişlilerin hesap sorması lazım. Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi lazım..Daha Şişli'yi yönetemeyenler koca ülkeyi nasıl yönetecek.

İSTANBUL'DA ADAM MI YOKTU ANKARA'DAN GETİRDİNİZ

Ben buradan CHP'lilere sesleniyorum, İstanbul'da İstanbul'u yönetecek biri yokmuydu da Ankara'dan birini getirip İstanbul'u yönetiyorsunuz. Paralel çete ile yapılan işbirliğini çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın. Kim paralel çete ile işbirliği yaparsa bunun hesabını verecek.'