Fethullah Gülen firari

Gülen'in adı, paralel yapı soruşturmasında bir numaralı 'firari şüpheli' olarak geçti. Sohbetleri aracılığıyla paralel örgüte talimatlar verdiği belirlendi

Fethullah Gülen firari
Fethullah Gülen firari
ABD'deki malikanesinden darbe yapmaya kalkan Fethullah Gülen, iyice kenara sıkıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Gülen, "paralel yapının Tahşiyecilere kumpas" soruşturmasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlayıp Başsavcılığa gönderdiği fezlekede bir numaralı "firari şüpheli" olarak yer aldı.

Fezlekede, paralel yapının liderinin Gülen olduğu kaydedildi. Örgütün kapsamının ise daha geniş olabileceği belirtildi. Fezlekede, "firari şüpheli" Gülen'in adresi, "1857 MOUNT EATON RD. Saylandrsburg, PA / Amerika Birleşik Dev." şeklinde yer aldı. Gülen'in bu adresten birçok yasadışı operasyonun talimatını verdiği belirtildi.

Fezlekete Gülen hakkında verilen bilgiler ise şunlar:

Örgütün lideri, gerek www.herkul.org adlı siteden gerekse https://fgulen.com/ adresindeki sohbetleri vasıtasıyla örgütüne talimatlar verdi.

Gülen, konuşmalarında satır aralarında verdiği mesajlarını, kendi rızası dışında işlem yapma gücüne sahip olmayan gazete ve televizyondaki diziler vasıtasıyla toplumda algı oluşturuldu ve "paralel" operasyonları yönlendirildi.

Emniyet müdürlüklerinde Gülen'e bağlı kolluk kuvvetlerince gerekli operasyonlar yapıldı.