CHP'de son kurban Mustafa Sarıgül

Mustafa Sarıgül ile CHP'nin yolları ayrılıyor. Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün'den sonra Sarıgül'ün de ipi çekildi.

CHP'de son kurban Mustafa Sarıgül
CHP'de son kurban Mustafa Sarıgül
CHP MYK'da Sarıgül'ün ihracı konuşuldu ama parti yönetimi istifa kararını bekliyor. Sarıgül istifa etmezse partiden ihraç yolu açılacak

Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ayrılarak yılan hikayesine dönen partisine yani Türkiye Değişim Hareketi'ne döneceği ve 2015'teki seçimlere kendi partisiyle gireceği iddia edilmişti.

Sarıgül'ün bu kararı almasında CHP'den ihraç edilebieceğine dair aldığı işaretlerin neden olduğu konuşuluyor.

Nitekim son CHP MYK toplantısında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü sürekli tehdit ettiği ortaya çıkan Sarıgül'ün ihraç edilip edilmemesi konusu da gündeme geldi. MYK üyesi Levent Gök, bunu doğruladı ama ayrıntıya girmedi. Bilindiği gibi CHP Lİderi Kılıçdaroğlu, Şişli krizinde Hayri İnönü'den yana tavır almıştı.

Parti yönetiminde Sarıgül'ün ihracı yerine istifasının beklenmesi eğilimi ağırlık kazandı.

CHP'de geleceğinin olmadığını iyice farkeden Mustafa Sarıgül'ün de Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Halkın Yükselişi Partisi'nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisi'yle seçimlere girme kararı aldığı belirtiliyor. Önceki gün, TDH'deki arkadaşlarıyla buluşan Sarıgül'ün 10 Ocak'ta Ankara'da genel kurul toplantısı yapacağı öğrenildi.