Ukosb Başkanı Küplemez Açıklaması

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, 2023 hedeflerine ulaşmak için ihracatı artırmak zorunda olduklarını, bunun için de doların üzerindeki baskının azalması gerektiğini söyledi.

Küplemez, UKOSB Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında 2015 yılının iş dünyası için bir önceki yıla göre daha zorlu geçeceğini ifade etti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için herkese önemli görevler düştüğünü kaydeden Küplemez, üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
"Üretmek, ürettiğimizi dış ülkelere satmak" zorundayız diyen Küplemez, "2023 hedeflerine ulaşmak için ihracatımızı artırmak zorundayız. Bunun içinde doların üzerindeki baskının azalması gerekli. Merkez Bankası dolar kurunun artışından tedirgin olmamalı. Kur şu an biz ihracatçıların istediği düzeylerin altında. Faizlerin düşmesi ve dolar kurunun yüzde onluk artış göstermesi ihracatı olumlu etkiler" diye konuştu.

Küplemez, UKOSB'un 2015 yatırım programıyla ilgili bilgi vererek, şunları belirtti:
"Arıtma tesisi koku giderimi projesi sürüyor. Yaklaşık 1 milyon 426 bin 829 liraya mal olan proje 2015 yılının ilk döneminde hayata geçecek. Şu anda bölgemizin bütçesinin neredeyse yarısını çevreyle ilgili çalışmalara ayırmış durumdayız. Bu kapsamda her yıl yeni yatırımlarla güçlendirdiğimiz arıtma tesisine, 2015 yılında 3 milyon 500 bin lira yatırım planlıyoruz."

Kaynak: AA