CHP'li vekil sözünü tutmadı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın abisine ait iş yerinde çalışan onlarca işçi maaşlarını 2 aydır alamıyor...

CHP'li vekil sözünü tutmadı
CHP'li vekil sözünü tutmadı
Kart İnşaat şirketine bağlı Siteler'deki dekorasyon biriminde çalışan 70 işçi, şirketin kayyuma devredilmesiyle 2 aydır maaş ve mesai ücreti alamadıklarını iddia ederek firma önünde basın bildirisi okudu. İşçiler Kart İnşaatı 'ücret duyarsızlığı' nedeniyle protesto etti. CHP Milletvekili Atilla Kart'ın kardeşine ait olan Kart İnşaat daha önce de birçok ilde işçilerin ücretlerini aylarca ödememişti.

'AĞIR BORCA GİRDİK'
İşçiler adına konuşan Muharrem Kaman, ekonomik olarak mağdur edildiklerini söyledi. Kaman, '2010 yılında aksamaya başlayan maaş ödemelerimizdeki sorunlar 2014 yılı başına kadar katlanarak devam etti. Bu süreç içerinde çoğu arkadaşımız evlerini banka kredisi ile geçindirmeye çalışarak ağır borç yükü altına girdi' dedi.

70 İŞÇİ MAĞDUR
70 çalışan arkadaşının maaş ve mesai ücreti alamadığı için sokağa çıkamadıklarına işaret eden Kaman, 'Arkadaşlarımız yol parası bulamadıkları için protesto eylemine dahi katılamadı. Şirket sahibi Fatih Mehmet Kart ile görüştük. Bizi dinleme yerine tazminatlarımızı vermeden çıkarmanın peşine düştü. Kayyuma devredilen şirket, banka ve TOKİ'den iş alabiliyor' dedi.

ATİLLA KART BİZE SÖZÜNÜ TUTMADI
Şirket sahibinin CHP Milletvekili Atilla Kart'ın abisi olduğunu belirten çalışanlar, 'Atilla bey ile görüştük. 'Mağduriyetinize eğileceğim' dedi. Milletin vekili olmasını beklerdik. Fakat herhangi bir girişimde bulunmadı. 46 arkadaşımızla dava açtık. Avukatımız bize bilgi vermiyor' dedi.

EMEK HIRSIZLIĞINA DÖNÜŞTÜRDÜLER
İşçilerden Muharrem Kaman, şirket yetkililerinin, iflastan ötürü işçileri işten çıkarıp maaşlarını, mesai ücretlerini ve tazminat haklarını vermeyeceğini söylemesine rağmen, yeni işler ve 17 işçi almasının arkasında art niyet olduğunu söyledi. Kart İnşaat'ın, emek hırsızlığını alışkanlığa dönüştürdüğü de ifade edildi. 17 Aralık 2013'te İzmir Ödemiş'te, 23 Temmuz 2014'te Adana Ceyhan TOKİ tarafından yaptırılan hastaneleri inşaatında çalıştırdığı toplam 130 işçi de maaşlarını aylarca alamamıştı.