Sare Davutoğlu, Makedonya'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, ülkedeki siyasi parti ve dernek başkanlarının eşleriyle görüştü.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği'nin rezidansında düzenlenen görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in eşi Nesrin Şölendil de katıldı.

Davutoğlu daha sonra, başkent Üsküp'te Türkçe eğitim verilen Tefeyyüz İlkokulu'nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Okul Müdürü Osman Emin'den okul hakkında bilgi alan Sare Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bu güzel evlatların daha başarılı olması için ne gerekiyorsa, inşallah biz de elimizden gelen desteği sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
Türkiye'den öğrencilerin Makedonya'ya getirilerek öğrenciler ve okullar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro ve dans gösterisini izledi.
Davutoğlu daha sonra Arkeoloji Müzesi'ne geçerek, Türkiye tarafından hediye edilen Büyük İskender lahdinin kopyasını ve Osmanlı eserlerini inceledi.
Davutoğlu ve beraberindekiler Türk Çarşısı'nı da gezdi.
Kaynak: AA