Noel Bayramı Mesajları

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, farklı din ve mezheplerin yüzyıllardır birlikte nefes aldığı Hatay'da ve ülkemizde hoşgörü ve sevginin hakim olmasının, bizi biz yapan en büyük değerlerden olduğunu belirtti.

Savaş, yayımladığı mesajda Hristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutladı.
Mesajında bizi bir arada tutan, aramızdaki bağları kuvvetlendiren bayramların gelişi ve bunları hep birlikte kutlamanın barışın çok uzak olmadığını gösterdiğini vurgulayan Savaş, mesajında ''Noel'in gelişiyle huzur ve mutluluk yaşayan Hristiyan hemşehrilerimizin heyecanlarına ortak oluyor; karşılıklı saygı içinde kutladığımız bu bayramların toplumsal barış ve mutluluğumuza katkı sağlamasını temenni ederek tüm Hristiyan Aleminin Noel Bayramı'nı kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

-Antakya Belediye Başkanı Kimyeci'nin mesajı
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise yayımladığı mesajında Noel Bayramı'nın ihtiva ettiği fedakarlık, dayanışma ve merhamet ikliminin insanlık mirasına mal olmuş müşterek değerleri yansıttığını kaydetti.

Hatay'ın farklı dinlere, mezheplere ve etnik unsurlara asırlardır ev sahipliği yaptığının altını çizen Kimyeci, mesajında şunlara yer verdi:
''Noel Bayramı'nın ihtiva ettiği fedakarlık, dayanışma ve merhamet iklimi, hiç şüphesiz insanlık mirasına mal olmuş müşterek değerleri yansıtmaktadır. Bu değerler, tarih boyunca farklı köken, inanç ve kimlikten insanlara ev sahipliği yapan ilimiz coğrafyasına da fevkalade çeşitlilik ve zenginlik katmıştır. Antakya'mız ve Hatay'ımız farklı dinlere, mezheplere ve etnik unsurlara asırlardır ev sahipliği yapmış, insanların barış ve hoşgörü duyguları ile kardeşçe bir arada yaşadığı dünyaya örnek bir şehir konumundadır. Bu kıymetli mirası karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ruhuyla geleceğe taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu düşüncelerle, Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip vatandaşlarımızın ve tüm Hristiyan Alemi'nin Noel Bayramı'nı tebrik ediyor; mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.''
Kaynak: AA