Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi'nden Eylem

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de destek verdiği "Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi", "Park Orman Tabiat Parkı" projesiyle ormanın yapılaşmaya açılacağını gerekçe göstererek eylem yaptı.

Darüşşafaka metro durağı önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde insan zinciri oluşturarak Park Orman Tabiat Parkı'na yürüdü.
Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Çolak, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, proje kapsamında özel bir şirket tarafından orman içinde yapılaşma tehdidinin söz konusu olduğunu, ormanı savunmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Şirket yetkililerinin, ocak ayında orman içinde inşaatın başlayacağı yönünde yapılan açıklama yaptığını kaydeden Çolak, "Önlerine haritalar açıp kafalarındaki projelere yer arayanlar için bir dekordan ibaret olan bu ormanda yaşayan tüm canlıları korumak için buradayız. Onların sesi olarak haykırıyoruz. Minik ahşap evlerinizi, 18 bin kişilik konser salonunuzu alın ve gidin. Burada istenmiyorsunuz" dedi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da eyleme katılarak destek verdi.
Kaynak: AA