Tika'dan Senegal'e Ebola İle Mücadelede Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal Sağlık Bakanlığına bağlı Fann Hastanesine Ebola ile mücadele kapsamında sağlık ekipmanı ve koruyucu malzeme yardımında bulundu.

Başkent Dakar'daki Fann Hastanesi bahçesinde düzenlenen teslim törenine, hastanenin İletişim Direktörü Amadou Lamine Fall, TİKA Dakar Program Koordinatörü Anıl Ertekin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve hastane çalışanları katıldı.

Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA olarak Batı Afrika'da birçok ülkeye Ebola ile mücadele için malzeme ve teknik ekipman desteği verildiğini belirterek, bugün de bu yardımlardan birini Senegal'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ertekin, şunları kaydetti:
"Senegal'de Ebola ile mücadele merkezi olarak belirlenen Fann Hastanesine Ebola ile mücadele kapsamında sağlık ekipmanı ve malzemleri teslim ettik. Senegal'de bugüne kadar sadece bir vaka yaşandı ve bu da başırılı bir şekilde çözümlendi. Senegal artık Ebola salgını olan bir ülke olarak kabul edilmiyor. Ama bölgenin merkezi konumunda bir ülke olması sebebiyle hala önemli tehdit altında, biz de bu yaptığımız yardımın Ebola ile mücadeleye destek olacağını düşünüyoruz."
Dünya Sağlık Örgütünün en son yayımlanan raporuna göre, Ebola virüsü nedeniyle 5 bin 689 kişi hayatını kaybetti, 16 bin kişi ise Ebola virüsü taşıyor.
Kaynak: AA