Jandarmadan Servis Şoförlerine Seminer

Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı jandarma trafik ekipleri tarafından Baskil ilçesinde çalışan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Jandarmadan Servis Şoförlerine Seminer

İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı jandarma trafik ekipleri tarafından Baskil ilçesinde görev yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlçe merkezindeki Şakir Benzeş Kültür Merkezi'nde yapılan seminere İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Raci Sağlam, okul idarecileri ve servis şoförleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, seminerin faydalı geçeceğine inandığını belirterek, "Bugün ilçemizde ciddi bir meseleyle ilgili bir toplantı yapılıyor. Ben çok önemsiyorum. Söz konusu olan çocuklarımızın öğrencilerimizin emniyeti, sağlığıdır. Dolayısıyla ben toplantının bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum. Normalde bu tür toplantılar daha çok bilgilendirme amaçlı yapılır ama benim bu toplantıdan beklediğim bilgilendirmekten öte fikir alışverişinde bulunmak görüş alışverişinde bulunmak. Bu konunu özellikle servis şoförlerine uyması zorunda olduğu hükümlülükler konusunda bilinmediğini veya eksik bilindiğini düşünmüyorum. Tam tersine sizlerde çok ciddi bir bilgi birikimi var bu konuda. Yıllardır bu işi yapanlar olduğunu biliyorum. Taşımacılık konusunda iştigal edenler olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bugün sizlerden mesleğinizle ilgili alanda karşılaştığınız sorunlar ve varsa bunlarla ilgili çözümlerinizi dinlemek için buradayız. Tabi bizden beklentileriniz önemli. Gerek emniyet ve jandarma kuvvetlerimizden, gerek ilçe milli eğitim müdürlüğümüzden beklentileriniz önemli. Tabi bizim sizlerden beklentilerimiz var. Nitekim bilgi alışverişinin ötesinde fikir alışverişi üzerinde şekillenen bir toplantı olacak. Ayrıca Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'ndan seminer için ilçemize gelen jandarma personeline de teşekkür ediyorum" dedi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Tek tarafından verilen seminerde öğrenci servislerinde uyulması gereken kurallar anlatıldı. Yaşanabilecek muhtemel kazaların önlenmesi için alınacak tedbirlerin anlatıldığı seminerde servis şoförlerinin servis yaparken daha dikkatli olmaları istendi. Seminerin ardından katılımcılara jandarma trafik ekipleri tarafından hediye dağıtıldı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı daha öncede 71 okulda öğrenci taşıyan 667 servis şoförüne, araçlarında bulunması gereken donanımlar, serviste bulunması gereken belgeler, sürücü ve öğrencilerin uyması gereken kurallar hakkında seminer verilmişti.
Kaynak: İHA