Samsun'da 294 Bin Hayvan Aşılandı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, şap hastalığına karşı 294 bin büyükbaş hayvanın aşılandığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun'da büyükbaş hayvanlar arasında salgın ve bulaşıcı olarak seyreden şap hastalığına karşı önlem alınması için 3 ay önce başlattıkları aşılama çalışmasının tamamlandığını söyledi.

İl genelinde yaklaşık 294 bin büyükbaş hayvanın hastalığa karşı aşılanarak bağışıklıklarının arttırıldığını belirten Güven, "Böylece hastalığın yıkıcı ve ekonomik kayıplara yol açan etkisinin önüne geçildi. Aşılar Bakanlığımız tarafından müdürlüğümüze ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu aşılama çalışmasında görev alan başta personelimize ve bize yardımcı olan hayvan sahipleri ile muhtarlara destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA