Gündem Özeti / 17 Aralık 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliğindeki Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezinin 17/25 Sempozyumu'na katılacak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.
- Şeb-i Arus törenlerinde yer alacak Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesini ziyaret edecek, Mevlana'nın torunları Çelebi ailesi ile görüşecek.
(Ankara/09.45/13.00/Konya/18.00/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, KON TV Ankara Stüdyoları'nın açılış törenine katılacak.
(Ankara/12.00)
2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli TOBB İmam Hatip Ortaokulunun açılış törenine katılacak, Gebze Ticaret Odasını ziyaret edecek, Körfez Ticaret Odasının 15. kuruluş yıl dönümü etkinliği ile Kocaeli Sanayi Odasının ''7. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu'' geleneksel ödül töreninde bulunacak.
(Kocaeli/11.00/12.30/15.00/18.00)
3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dedeman Otelde, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Çevre Bakanları Toplantısı"nda bulunacak.
(İstanbul/08.00)
4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'da, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Meclis Başkanı Ali Laricani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek.
(Tahran)
5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Turizmi Marka Zirvesi'nde yer alacak.
- Bakan Müezzinoğlu ayrıca Romanya Büyükelçiliğinde, kendisine verilecek üstün başarı ödülü ile ilgili törene katılacak.
(Ankara/09.30/18.00)
6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'nın tanıtımına katılacak.
(Ankara/12.00)
7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'na katılacak.
- Toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de bulunacak.
(İstanbul/11.00)
8- TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.
(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye olayları" davasının görülmesine devam edilecek.
(Kahire)
4- İsrail-Filistin ilişkileri kapsamında Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'teki son gelişmelerin ele alınacağı Filistin konferansına, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ne taraf olan yaklaşık 200 ülkenin büyükelçisi katılacak.
(Cenevre)
5- İran ile 5+1 ülkeleri arasında İran'ın nükleer programı hakkında yürütülen müzakerelerin yeni turu İsviçre'de yapılacak.
(Cenevre)

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)
2- Orhaneli ve Tunçbilek termik santrallerinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.
(Ankara/14.30)

GÜNCEL
1- CHP, kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen yasal düzenlemenin bazı hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.
(Ankara/11.30)

SPOR
1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası ikinci haftasında gruplarda 7 maç yapılacak.
- A Grubu'nda Gaziantepspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, B Grubu'nda Manisaspor-Keçiörengücü, C Grubu'nda Centone Karagümrük-Bursaspor, İçel İdmanyurdu-Samsunspor, D Grubu'nda Kardemir Karabükspor-İstanbul Başakşehir, G Grubu'nda Eskişehirspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, H Grubu'nda Giresunspor-Cizrespor maçları oynanacak.
(Gaziantep/20.30/Manisa/14.30/İstanbul/12.00/İçel/14.15/Karabük/16.30/Eskişehir/18.15/Giresun/14.30)
2- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Abdullah Gül Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti'nin BK Imos, Fenerbahçe, Rusya'nın Nadezhda takımıyla karşılaşacak.
(Kayseri/19.00/İstanbul/20.00)
3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda gruplarda son hafta maçları oynanacak.
- E Grubu'nda Banvit, Rusya'nın Krasny Oktyabr, D Grubu'nda Beşiktaş İntegral Forex, Macaristan'ın Szolnoki Olaj, F Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.
(Volgograd/18.30/İstanbul/20.00/İzmir/20.00)
4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Orduspor, Rusya'nın Sparta&K Vidnoje, İçel Büyükşehir Belediyespor, Litvanya'nın Fortuna takımıyla karşılaşacak.
(Vidnoje/17.00/İçel/19.00)
5- Voleybol Erkekler CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Halkbank, Fransa'nın Tours, E Grubu'nda Fenerbahçe, Fransa'nın Paris Volley takımıyla karşı karşıya gelecek.
(Ankara/19.00/Paris/21.30)
6- Voleybol Erkekler CEV Kupası 2. tur rövanşında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hollanda'nın Draisma Dynamo, Arkas Spor, Fransa'nın Ajaccio takımıyla karşılaşacak.
(İstanbul/17.00/İzmir/19.30)
7- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupası 3. tur rövanşında Maliye Milli Piyango İsviçre'nin Biogas Volley, Galatasaray FXTCR, Bosna Hersek'in MOK Jedinstvo takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.
(Nafels/20.30/Brcko/21.00)
8- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası 3. tur rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Çek Cumhuriyeti'nin SK UP Olomouc takımıyla karşılaşacak.
(Bursa/18.00)
9- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 7. haftanın erteleme maçında Ankara Yenimahalle Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor Ankara'da puan mücadelesi verecek.
(Ankara/18.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA