RTGD'ye kadınlar damga vurdu

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği dün yapılan Olağan Genel Kurulu'nda kan tazeledi. Kurulda ilk defa kadınlar yönetime damga vurdu. 9 kişilik yönetimde 4 kadın zirvede yer aldı.

RTGD'ye kadınlar damga vurdu
Genel Başkan, TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer, Genel Başkanvekili Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Genel Sekreter Doğan Grubu Ankara Temsilcisi Hande Fırat olurken Beyaz TV Program Müdürü Müge Dilek üye olarak yerini aldı.

Yönetime katılan yeni isimler RTGD Başkanvekili, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Show tv Ankara temsilcisi Alican Türkoğlu, Fox tv Haber Merkezi Direktörü Kubilay Tümen, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın koç oldu. 

Türkiye'nin en eski derneklerinden olan ve her yıl Medya Oscarları ödülünü veren Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği dün olağan genel kurulunu topladı. RTGD tarihinde ilk defa 9 kişilik yönetimin Genel Başkanlık dahil 4'ünü kadın gazeteciler oluşturdu. Kadın gazeteciler Genel Başkanlığın yanı sıra Genel Başkan vekilliği ve Genel Sekreterlik görevini de üstlenerek derneğin tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

RTGD Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer seçildi.

RTGD'nin yeni yönetim kurulu şöyle:


Genel Başkan: TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer

Genel Başkanvekili: Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı 

Genel Başkanvekili: TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu 

Genel Sekreter: Doğan Grubu Ankara Temsilcisi Hande Fırat

Yönetim Kurulu üyeleri: Show TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, Türkiye Gazetesi Ercan Gürses, Beyaz TV Program Müdürü Müge Dilek, Fox TV Haber Merkezi Direktörü Kubilay Tümen, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç.

ÖDÜLLER OCAK AYINDA


RTGD'nin yeni yönetimi Medya Oscarlarını 2015 yılı Ocak ayında açıklayacak. Dernek,. 2014 yılında televizyon ve radyo dünyasına damgasına vuran 11 isim ve programa ödül verecek.