Çad Başbakanı Deubet'den Resmi Ziyaret

Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet, resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabet eden konuk Başbakanın beraberinde altı bakan ve iş adamları bulunuyor.
Resmi temaslarını 18 Aralık'a kadar sürdürecek Deubet'nin ziyareti, Çad Cumhurbaşkanının 2000 yılında Türkiye'ye gelişinin ardından 14 yıl sonra iki ülke arasındaki ilk başbakan düzeyindeki ilk ziyaret olacak.
Ziyaret kapsamında Davutoğlu ve Deubet başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerde ikili siyasi, savunma sanayi, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarındaki ilişkiler, ikili işbirliği imkanlarının geliştirilmesine yönelik ahdi altyapının sağlamlaştırılması çeşitli boyutlarıyla ele alınacak.
Çad Başbakanı Deubet ayrıca Başbakan Davutoğlu'nun özel davetlisi olarak 17 Aralık'ta Konya'da Şeb-i Arus törenleri ve 18 Aralık'ta İstanbul'daki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek iş forumuna katılacak.
Açıklamada, "Hükümetimiz, Afrika Ortaklık Politikası çerçevesinde kıta ülkeleriyle ilişkilerini her alanda ve karşılıklı yarar temelinde geliştirmeye önem vermektedir" ifadesi de yer aldı.
Kaynak: AA