Şanlıurfa Trafiği Rahatlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentteki ulaşım sorunun giderilmesine yönelik yapılması planlanan alt yapı hizmetleriyle trafiğin ciddi ölçüde rahatlayacağını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Güvenç, kent merkezindeki trafik sorunlarıyla ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini aktardı.
Trafik sorununu çözecek yeni açılacak yollarla, köprülü ve akıllı kavşaklarla, alternatif yollarla ile güçlendirilen otobüs filosuyla kısa süre sonra kent trafiğinin büyük ölçüde rahatlatılmasının planlandığını vurgulayan Güvenç, Karaköprü ilçesindeki yan yollar ve Kuzeydoğu-Batı çevre yolunun ihale sürecinin tamamlandığını bildirdi.
Güvenç, kentin tarihi ve turistik bölgesi olan Haleplibahçe, Haşimiye ve Divanyolu bölgelerinde ise yeni ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinin planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Trafik sorunuyla ilgili uzun görüşmeler ve toplantılar sonunda bölge trafiğini rahatlatmak adına proje hazırladık. Divanyolu Caddesinde ve Haşimiye meydanındaki esnafımızla bu konu hakkında görüşme sağladık ve halkımıza sorduk. Ortak bir karar ile bu bölgede çalışmalarımız başlatıp projemizi uygulamaya koyacağız. Şanlıurfa'ya trafik denetimi getirerek, ulaşımını rahatlatma adına çalışmalarımız başladı.

Atatürk buralardaki trafik yoğunluğunu gidermek adına Bamyasuyu Mahallesinde 11 Nisan Stadyumunun alanın yanında 35 metrelik yeni yol için 300 konutun yıkımını sağladık. Kent merkezindeki trafik yoğunluğunun olduğu, Akçakale ve Çevik Kuvvet kavşaklarında yeni düzenleme getirmek için bu bölgelere yeni projeler ve sistemler getirdik. Bu bölgelerdeki projenin temelini inşallah 2015 yılında atacağız.''
Özellikle Karaköprü ilçesindeki ulaşım çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Güvenç, halkın daha konforlu ve rahat bir şekilde ulaşımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA