Onur Özbizerdik Rezidans Cinayetinden Beraat Etti

Fulya’da bulunan Polat Tower’da iş adamı Fatih Edremit’i öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan ve serbest bırakılan sanıklardan İsmail Onur Özbizerdik, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden beraat etti.

Mahkeme heyeti daha önce sanık hakkında verdiği beraat kararına direndiği için dosya Yüksek Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilecek.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Onur Özbizerdik katılmadı. Özbizerdik’in avukatı Ali Rıza Dizdar, duruşmada Yargıtay'ın bozma kararına uyulmamasını ve müvekkilinin beraatini istedi. Avukat Dizdar, mahkeme heyetine gerekçeli yazılı savunma sundu.

Duruşma savcısı, hakkında tahliye kararı verilen sanık Özbizerdik hakkında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, “Özbizerdik hakkında iş adamı Fatih Mehmet Edremit’i öldürme suçundan kamu davası açılmış ise de toplanan deliller ve dosya kapsamında atılı suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması’’ sebebi ile Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmamasına, beraat kararında direnilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti daha önce sanık hakkında verdiği beraat kararına direndiği için dosya Yüksek Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilecek.

Şişli’deki Polat Tower’da 2011 yılında iş adamı Fatih Mehmet Edremit’in öldürülmesine ilişkin yürütülen davada, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Hasan Heybetli'yi "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırmış, diğer sanıklar İsmail Onur Özbizerdik ile Bülent Zara'nın ise beraatine karar vermişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararın temyiz edilmesi üzerine Hasan Heybetli'ye verilen 25 yıl 10 ay hapis cezası ve sanık Bülent Zara hakkındaki beraat kararını onarken, diğer sanık Onur Özbizerdik hakkındaki beraat kararını ise bozdu. Yargıtay, Özbizerdik’in olay sonrasında maktül Edremit'in olayı haber vermesini engellemek amacıyla maktulün cep telefonunu da alarak Hasan Heybetli'yle olay yerinden uzaklaştığı ve sanık Heybetli ile "fikir ve irade birliği içinde hareket ederek, eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğunun anlaşıldığı" gerekçesiyle hakkındaki bozma kararını verdiğini belirterek, Özbizerdik'in “kasten öldürme’’ suçundan cezalandırılmasına karar vermişti.
Kaynak: İHA