Öğrenci Servisi Sahipleri Eylem Yaptı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde ilk, orta ve liselerde taşımalı eğitimde çalışan servis sahipleri, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem düzenledi.

Bir banka önünde toplanan servis sahipleri, yetkililerden birikmiş alacaklarını ödemelerini istedi. Sorgun'a bağlı Alişar Köyü'nde öğrenci taşımacılığı yaptığını ifade eden Muzaffer Şahin, 15 Eylül'de ihaleye girdiklerini, aradan 3 ay geçmesine rağmen kendilerine ödeme yapılmadığını ileri sürdü. Öğrenci servisi sahiplerinin zor durumda olduğunu, borçlarını ödeyemedikleri için esnafın alışverişi kestiğini savunan Şahin "Eylül ayının 15'inden beri mazot yakıyoruz. Özel İdare bankaya gönderdik diyor. Bankaya geliyoruz, banka müdürü yok diyorlar. Biz burada bir saattir bekliyoruz. Amerika'da olsa gelirdi. Yozgat'tan buraya kaç saatte geliyor. Bugün haftanın son günü. Mazot alamadık" diye konuştu.

Mehmetbeyli Köyü'nde Adem Taş da Yozgat'ta bir tek kendi ilçelerinde ödeme yapılmadığını, görüştükleri yetkililerin ise sorunlarına çare bulamadığını iddia etti.
Yapılan açıklamaların ardından yürüyerek toplu halde Hükümet Konağı'na, oradan da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden servis sahipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci'den konuyla ilgili bilgi alıp, sorunlarının çözümlenmesini istedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Vakıflar Bankası'nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına paranın aktarıldığını ve paralarının ödeneceğini belirtti.

Ekinci, servis sahiplerinin paralarının geçen yıl Özel İdare üzerinden ödendiğini, bu yıl ise Mal Müdürlüğü'ne aktarıldığını, gecikmenin de bu nedenle yaşandığını söyledi.

Servis sahipleri görüşmelerin ardından olaysız dağıldı.
Kaynak: AA