Mşü'de 'Klas Duruş' Konferansı

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında, "Klas Duruş" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda Yazar Nuri Pakdil tarafından verilen konferans, büyük ilgi gördü.
Konferans öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, insanın çoğu zaman başarısını kendi meziyetinden ibaret görerek rehavete kapıldığını söyledi.

İnsanoğlunun çoğu zaman geriye bakmadan, hep ileriye baktığını aktaran İnanç, "Aslında geriye baktığımızda, bize hareket kabiliyeti sağlayan, başarılarımızda pay sahibi olan insanlar var ki bunlar bir nesil sonra gözlerden ırak olur. İşte bugün Türkiye'ye ve insanına ufuklar açan bu ortamı hazırlayan çok önemli değerlerden birisi Nuri Pakdil'i misafir ettik" diye konuştu.

Pakdil ise konuşmasına Hz. Muhammed'i anlatarak başladı.

"Biz Medine'yi, Kudüs'ü, Şam'ı, Haleb'i ve İstanbul'u çok seviyoruz. Sizin de bu şehirleri sevmenizi yürekten diliyorum" diyen Pakdil, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kudüs'ü niçin çok seviyoruz. Hz. Muhammed'in Miraç'a çıkarken en son ayak bastığı yeryüzü parçası olduğu için seviyoruz. Kudüs'ü ilk kıblemiz olduğu için, İstanbul'u Hz. Muhammed'in fethini müjdelediği tek şehir olduğu için seviyoruz. Bütün sevgimizin temelinde Hz. Muhammed sevgisi ve varlığı vardır."
Konferans, soruların cevaplandırılmasının ardından İnanç'ın Pakdil'e plaket vermesiyle son buldu.
Kaynak: AA