Çomü'de Rektörlük Seçimlerine Doğru

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Er, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) 2015 yılının Şubat ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Er, yaptığı yazılı açıklamada, 1999-2013 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yaptığını belirtti.

Bazı sebeplerden dolayı ÇOMÜ'den ayrıldığını ve İstanbul Üniversitesi'nde göreve başladığını anlatan Er, şunları bildirdi0
"Kurumdan ayrıldıktan sonra da gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldum. ÇOMÜ'de bir zihniyet değişikliği zamanı geldi. Artık, ÇOMÜ'de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sağlam bir sistemin kurulması kaçınılmazdır. Yeni Türkiye'nin temellerinin atılmaya başlandığı bir dönemde, eski Türkiye'nin ayrıştırıcı argümanları ve liyakatten uzak yönetim anlayışıyla üniversitelerimizin ve dolayısıyla da ülkemizin bir yere varması mümkün değildir. Doğru ve güzel işlerin ancak ve ancak doğru ve yetkin ekiplerle birlikte başarılabileceğine inanan bir akademisyen olarak artık, kaybedecek bir dakikamızın bile bulunmadığı gerçeğini belirtmek istiyorum. 'Yeni Türkiye-Yeni ÇOMÜ' anlayışıyla hizmet etmek için üniversitemize rektör adayı oluyorum."
Kaynak: AA