Sinop'ta 'Bir Dilek De Sen Tut' Projesi

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Köse, yeni yılda çocuklara yönelik hazırlanan "Bir Dilek de Sen Tut" Projesine çocukların ilgi gösterdiğini bildirdi.

Köse, yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu Meydanı'nda bir çam ağacını rengarenk ışıklarla süsleyip önüne bir dilek kutusu koyduklarını anlattı.
Yetişkinlerin de ilgi gösterdiği proje kapsamında çok sayıda çocuğun yeni yıl dileğinde bulunmak için kimlik bilgileriyle yazdıkları dilekleri dilek kutusuna attığını aktaran Köse, şunları kaydetti:
"Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yediden yetmişe herkes dilek ve isteklerini belirten yazılarını dilek kutusuna atıyor. Dilek kutuları dolduğunda kutuyu açıp teker teker istek ve dilekleri okuyoruz. Yerine getirebileceğimiz dileklerin yanı sıra yerine getirilmesi mümkün olmayan dilekler de var. Bazıları yurt dışı tatili, bazıları da ünlü sanatçılarla birlikte olmak istiyor. Bunların karşılanması mümkün değil. Bazı çocuklarımız da futbol topu, basketbol topu, forma, ayakkabı, bilgisayar, saat, fotoğraf makinesi istiyor. Bir kardeşimiz 'futbol ayakkabım olsun' dileğinde bulunmuş. Onu aldık."
Proje kapsamında alınacak hediyelerin, 31 Aralık'ta Uğur Mumcu Meydanı'nda Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül tarafından dağıtılacağı öğrenildi.
Kaynak: AA